6. des
GJENGANGER: John Stillerud er en gjenganger i Barentstravet. Her vinner han med Kongsnor i 2012. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
Stor interesse for Barentstravet
Interessen for kommende lørdags Barentstrav er stor. Arrangøren antar at opp mot 40 ekvipasjer kommer, men akkurat hvor mange vet man ikke før like før løpsdagen.

Publisert: 06.aug.2014 10:34
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Sør-Varanger travlag arrangerte det første Barentstravet ved åpningen av travbanen ved 96-høyden i Pasvik i 1998. Hvert år senere har løpet vært attraktivt både for lokale og finske ekvipasjer.

- Dette er en stor travdag for oss. Kall det gjerne Sør-Varanger travlags Grand Prix, sier leder Svein N. Ingebrigtsen.

Finsk og svensk

Påmeldingene lar vente på seg og blir ikke klare før noen dager før løpsstart, men både finske og svenske ekvipasjer er ventet til Pasvik lørdag formiddag.

- Av lokale hester, så kommer det 14-15, vil jeg anta. Finske og norske er bankers, men i år det også rykter om svenske ekvipasjer. Vi håper de kommer i år, sier Ingebrigtsen.

Problemet med årets Barentstrav er at løpet kolliderer med V65 i Bodø.

- Ja, det ødelegger selvfølgelig litt all den tid det er litt høyere premier der enn vi kan friste med. På den annen side så vet alle at nivået er høyt også hos oss. Det er ikke bare å stille opp i Barentstravet. Du må vise at du duger, sier Ingebrigtsen.

Poeng

Sør-Varanger travlags Barentstrav er også et av få regionale travløp med pengepremier. Løpet samler ekvipasjer og V5-kjørere med høyest startpoeng.

- Dette med pengepremier for regionalt løp er en ekstra gulrot fra Toto Nord, noe vi er veldig glad for, sier Ingebrigtsen.

Slik det så ut onsdag formiddag var det rundt 30 ekvipasjer påmeldt til årets Barentstrav.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no