18. okt
STRAFFE: Sindre Josefsen skåret BILs første mål fra straffemerket.
 
Stor optimisme hos serielederne
Bjørnevatn ILs juniorspillere ordnet opp i Hammerfest da BIL vant 3-1. – Optimismen og stemningen er på topp, sier trener Dag Helmer Mathisen.

Publisert: 20.mai.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Hammerfest hadde slått Fløya 3-1 hjemme og er nok den største favoritten til å vinne serien. Derfor var både trener Mathisen og BIL-spillerne litt skeptiske til hvordan det skulle gå. Det hadde de ingen grunn til.

Juniorspillere

– Vi manglet åtte potensielle spillere på grunn av jobb og skader, og dro til Hammerfest med seks juniorspillere. I tillegg kjenner vi Hammerfest som et tøft og fysisk sterkt lag, så vi var litt halvskeptiske. Og så var det juniorene som ordnet hele biffen, de tok ansvar og spilte knallbra, sier trener Dag Helmer Mathisen.
Han forteller at det var Kristian Lantho Emanuelsen som sørget for straffen i første omgang og som Sindre Josefsen satte inn. I andre omgang skåret Sigurd Hoseth Schulz et vakkert mål før Gytis Zilinskas punkterte kampen.

Publikum

– Vi følte vi hadde full kontroll hele veien, Hammerfest hadde bare et par halvsjanser. Det var veldig positivt å se ungguttene spille så bra, og stemninga i klubben er nå veldig god, sier Mathisen.

Han legger til at selv om det var nasjonaldag, møtte 20 spillere opp for å trene i Bjørneparken 17. mai.

– Neste kamp er hjemme mot Salangen, og det tror vi blir en beintøff kamp, de knuste KIF i helga. Men med den tolvte mann på tribunen håper vi selvsagt på å slå dem også. Vi har et helt fantastisk hjemmepublikum. Håper de kommer og heier oss fram på søndag, sier Mathisen.

KAMPFAKTA

Seriekamp fotball, 3. divisjon menn:
Hammerfest - Bjørnevatn 1-3 (0-1)
0-1 (45) Sindre Josefsen (str.)
0-2 (55) Sigurd Hoseth Schulz
0-3 (74) Gytis Zilinskas
1-3 (90) Tore Veseth Olsen (str.)
Gule kort: Sarunas Jurevicius, Giedrius Tomkevicius og Jonas Lorentzen (BIL)
Dommer: Pål Arntzen, Øksfjord IL

Stortap for KIF

Kirkenes IF gikk på en skikkelig smell borte mot Salangen. Etter fem baklengs og flere gule, ble det også delt ut et rødt til gjestene fra Kirkenes. Det ble bare ett trøstemål til KIF. Kirkenes IF spilte uten kaptein Eivind Braaten Blix, som sliter med en strekk i leggen. Jonas Mannsverk var opptatt med eksamen. Milos Vucenovic fikk seg en smell og fikk også sitt tredje gule kort for sesongen. Ifølge rapportene var Salangen klart best. Hjemmelaget begynte best, men KIF-keeper Paulius Poscius holdt bortelaget inn i kampen. Haldorsen reduserte til 1-2 like før pause, men hjemmelaget fortsatte presset mot KIF-målet og vant kampen fortjent.

– Vi gjorde en dårlig kamp, selv om vi hang brukbart med i første omgang, sier trener Harald Sørensen.

– Så etter 3-1 etter bare fem minutter i andre omgang ble vi passive og klarte aldri å komme inn i kampen igjen. En pinlig forestilling fra vår side, sier Sørensen.

– Men Simon Haldorsen skårte et flott mål på en heading like før pause, da vi var i ferd med å snu kampen, legger han til.

KAMPFAKTA

Seriekamp fotball, 3. divisjon menn
Salangen - Kirkenes 5-1 (2-1)
1-0 (13) Scott Alexander Fitzgerald
2-0 (25) Odd-Henning Skog
2-1 (44) Simon Andre Haldorsen
3-1 (49) Odd-Henning Skog
4-1 (61) Erik Lomås
5-1 (63) Erik Lomås
Gule kort: Sindre Andre Eggen (Salangen), Bjørn-Are Rosanoff Aronsen, Joakim Persen, Milos Vucenovic og Einar Guttormsen (KIF)
Røde kort: Bjørn-Are Rosanoff Aronsen (KIF)
Dommer: Kristian Kristiansen, Bakkeby IK

Ingen poeng til Hesseng

Hessengs damelag står med ett poeng etter to kamper i andredivsjon avdeling 9. De tapte i helga for Bossekop og ligger på sjuende plass i serien, med Alta og Tromsø bak seg. Tromsdalen leder serien med full pott etter to kamper. Det samme har Bossekopp, som ligger på andreplass, men har dårligere målforskjell.

KAMPFAKTA

Seriekamp fotball, 2. divisjon kvinner
Bossekop - Hesseng 4-0 (2-0)
1-0 (17) Eline Hegg
2-0 (35) Runa Lillegård
3-0 (50) Irene Pettersen (str.)
4-0 (62) Guro Bell Pedersen
Dommer: Bernt Thomas Berntsen, Sørøy Glimt FK

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no