10. des
BLANT DE BESTE: Ingelin Espeseth var en av dem som tok gull sist helg.
 
Storeslem i badminton
Kirkenesspillerne tok til sammen elleve medaljer i Finnmarksmesterskapet i badminton.

Publisert: 10.feb.2014 15:45
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Kirkenes badmintonklubb reiste til Tana og Finnmarksmesterskapet med en stor tropp. Tolv spillere og et stort støtteapparat hadde ifølge Aksel Espeseth gull i blikket og forhåpninger om mange og spennende kamper. Han er godt fornøyd med fangsten på tre gull, fem sølv og tre bronse.

God uttelling

– Det gikk svært så bra for de fleste, selv om noen som dro til turneringen ikke bare deltok for gull og heder, men for å få best mulig matching med tanke på de kommende store turneringene utover vinteren og våren, sier Espeseth.
Flere av kirkenesspillerne var satt opp i klasser som ikke nødvendigvis representerte deres normale aldersnivå og med tidvis god uttelling.
Anatastasisa Vasilieva og Ylva Rohde gikk seirende ut av damedouble U17. Anastasia, Ylva og Olga tok hele potten i damesingle senior. I damedouble senior spilte fjorten år gamle Nora Malterud seg helt fram til en andreplass sammen med makker og veteran Olga Vasilieva. Nora vant i tillegg pokalen i klasse DSU15.

Flyttet opp

Ni år gamle Karina Andreassen var flyttet opp til DSU13 og slo seg fram til en meget respektabel fjerdeplass.
Ingelin Espeseth var ifølge pappa og trener Aksel ikke så opptatt av å bli finnmarksmester.
– Hun har flere slike titler fra før og dro denne gangen til mesterskapet for tøffest mulig matching.
I den gjeveste klassen for herredouble spilte Ingelin i par med Stian Tønnesen fra Mehamn og begge viste friske takter underveis. Det ble til slutt en fjerdeplass og begge høstet godord blant mer rutinerte spillere.
Ingelin spilte også singel i herreklassen og var suveren i en gruppe som ifølge Aksel var noe for enkel.
– Vi tror at det kunne ha vært fornuftig å spille i den skarpeste herreklassen selv om det skulle ha blitt vanskelig å gå helt til topps.
Også i mixdouble C ble det nært topplassering, men finaletap med slitne bein og makker Bjørn Floer fra Kirkenes, så ble det ihvertfall sølv. Den samme Floer tok sølv i herredouble.
Unggutta Joakim Andreassen og Kristoffer Malterud ble nummer sju.
Ni år gamle Karina Andreassen ble også satt opp i en tøffere årgang enn normalen.
Hun spilte i herreklassen HDU13 sammen med Henrik Malterud og de fikk vist seg godt frem med en flott femteplass. Samme plassering fikk også duoen Benjamin Hansen og Gjermund Koi.
Joakim Andreassen fikk brynt seg skikkelig i HSU17, men kunne stolt registrere en pallplass.
Kirkenes BK også i mixdouble U13 og Karina og Gjermund ble nummer fem. Benjamin Hansen ble nummer fire sammen med Nora Malterud i mixdouble U15.
Også elleveåringen Henrik Malterud fikk spille med de «store» og fikk en sjuendeplass i mixdouble U15 sammen med en dyktig makker Laura Lunkha fra Mehamn.
– Kirkenes BK er rimelig godt fornøyd med helgens prestasjoner. Her er flere seriøse aktører både blant spillere og støtteapparat, og det er vel fortsatt grunn til å se lyst på framtida, sier Espeseth.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no