19. okt
FORVENTNINGER: Både initiativtaker Anton Romanov, Sten-Egil Johansen i Luni Tjuns og Thon-direktør Rune Nordhus har store forventninger til besøket av John Barnes. (Foto: Tor Sandø).
 
Storgleder seg til å ta imot fotballegende
Fotballegenden John Barnes kommer til Kirkenes torsdag 25. juni. På Thon skal han holde foredrag, fortelle om sin karriere og gi autografer.

Publisert: 10.jun.2015 20:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

John Barnes hadde sin storhetstid i Liverpool, dit han kom fra Watford for temmelig nøyaktig 28 år siden, den 9. juni i 1987. Han spilte i Liverpool til 1997 og fikk 314 kamper og 84 mål i rødt. Etter tiden i Liverpool spilte han for Newcastle, Charlton og Celtic. Barnes var født i Kingston på Jamaica, men spilte landskamper for England, 79 i tallet (elleve mål).

Par timer

Totalt er det 350 personer som vil få plass i møterommet på Thon-hotellet. I tillegg til et foredrag fra Barnes, vil det bli muligheter for de frammøtte å stille de spørsmålene de måtte ha. Det hele vil avsluttes med skriving av autografer og fotografering.

- Jeg tror dette vil være populært, sier Anton Romanov. Liverpool-fan på sin hals og initiativtaker.

- Jeg vil understreke at dette ikke blir et foredrag som er kun for Liverpool-supportere. Barnes vil fortelle om sin fotballkarriere og det han har opplevd på godt og vondt. Han vil også komme inn på rasisme og det som mørkhudede spillere opplevde da han spilte og den dag i dag. Og så vil han sikkert si noe om dagens situasjon i klubben, sier Romanov.

Han har jobbet noen år med å få til et besøk av en fotballegende til Sør-Varanger.

- Jeg kan rette en stor takk til Nordkapp fotballfestival i Honningsvåg. De har hatt legender både fra Liverpool, Everton, Manchester United og Arsenal på besøk, med stor suksess. I år kommer Barnes, men han tar altså en avstikker hit først, sier Romanov.

Årlig

Romanov håper at dette skal bli en årlig happening.

- Håpet er at vi hvert år skal få en legende fra engelsk fotball opp hit, som kan fortelle om historien sin. Jeg tror John Barnes kan være en god døråpner i så måte. Og igjen; ikke bare spillere fra Liverpool, men fra Arsenal, Everton, Manchester United og andre, sier Romanov.

Eventbyrået Luni Tjuns arrangerer besøket av John Barnes.

- Jeg tror dette blir populært. Vi er mange fans av engelsk fotball som har et sterkt forhold til han. Barnes var en real fargeklatt, sier Sten-Egil Johnansen i Luni Tjuns, også han en svoren Liverpool-tilhenger.

Billetter

Totalt har besøket et budsjett på 30 000 kroner. Billetter er lagt ut på nettstedet hoopla.no. Det er satt en aldersgrense på ti år, i følge med en voksen, med 100 kroner for de minste og 200 kroner for voksne fram til søndag 21. juni. Etter dette vil det koste 250 kroner. Hovedpersonen kommer til Kirkenes på formiddagen torsdag 25. juni og drar videre til Alta fredag og Honningsvåg lørdag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no