20. okt
JENTER: Elise Vonka (KOS) startet først i klassen jenter 11 år, den klart mest tallrike klassen av lokale skiløpere for tida.
 
Suksess med ny skiarena
Fullt av unger i alle aldre i løypa rundt skileikanlegget på lørdag da KOS arrangerte skirenn.

Publisert: 22.feb.2016 10:58
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Det var første gang skileikanlegget og varmestua ble brukt som skiarena, men at det fungerte som det skulle, var det ingen tvil om.

Se bilder fra lørdagens skirenn i galleriet til høyre.

Nesten likt

Lørdagen startet med barneskirenn. Trond Michelsen var starter og instruerte de minste i hvordan det hele foregikk og hva slags pip de skulle høre etter. Nummer en på startstreken var Sara Fjeld, og hun var meget konsentrert og alvorlig før hun satte av gårde. Med startnummer tre var vennninna Tiril Pedersen Hagerup like bak, og med mål om å ta igjen Sara. Det ble et spennende spurtoppgjør, men Sara klarte å holde unna, og de to kom nesten likt i mål til heiarop og jubel.

Godt trent

– Jeg gikk som en rakett for å nå henne igjen, og jeg klarte det nesten, ler Tiril når hun har fått i seg litt saft og fått pusten igjen.
– Jeg trodde hun skulle gå forbi meg, men jeg klarte å komme først i mål, forteller Sara.
Hun måtte virkelig gi alt hun hadde for å ikke slippe venninna forbi. De to sjuåringene får masse skryt i målområdet, og forteller at de går på dans i lag, det er sånn de kjenner hverandre.
– Jeg har trent helt siden jeg var liten, sammen med pappa, forteller Sara.
– Før, da datt jeg mye, men nå detter jeg nesten aldri mer. Da jeg fant balansen, gikk det mye bedre. Nå detter jeg bare litt, av og til, ler hun og legger til at hun er veldig fornøyd med dagens renn.

Klassisk og sprint

Etter barneskirennet ble det arrangert ordinært sonerenn i klassisk stil, med deltakere fra flere finnmarksklubber og med deltakere fra ni år og oppover. De minste gikk en kilometer og seniorene 10 kilometer. Det var over 70 deltakere med i skirennet.
Fredagen ble det arrangert sprint fristil med god deltakelse i de yngste klassene, men ikke fullt så mange i de eldre klassene.

Les resultatlistene i papiravisa

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no