20. okt
SUPERBIRKEBEINER: Kjell Malin fra Sandnes er superbirkebeiner. I helgen sykler han Birkebeinerrittet.
 
Superbirkebeiner fra Kirkenes går for nytt merke i klassiker
RENA: Kjell Malin har tre ganger blitt Super-Birkebeiner. I dag jakter han på et nytt merke i Birkebeinerrittet. Malin er nemlig en av finnmarkingene som har reist sørover for å delta i verdens største og mest populære terrengritt.

Publisert: 26.aug.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Av Svein Halvor Moe

56-åringen fra Sandnes er ikke spesielt lysten på å komme i avisa. Kjell hadde sett for seg at han skulle gjennomføre dette uten noe som helst oppstyr. Den energiske og utholdende syklisten hadde i utgangspunktet ikke tenkt at han skulle delta i Birkebeinerrittet i år. Malin bestemte seg for å bli med da han fikk tilbud om å ta over startnummeret til en annen god syklist fra Sør-Varanger. Dermed var det bare å bestille seg flybillett for Kjell som blant annet reiser sørover sammen med Stein Joks. Tanaværingen som har for vane å gjøre det bra i Birken.

Deltatt fem ganger

Det har også den lokale milslukeren gjort de fem gangene han har deltatt i den 90-kilometer lange klassikeren som starter på Rena og ender opp på Lillehammer. Kjell har samtlige ganger klart merket med god margin. Han er også en av få i Sør-Varanger som kan titulere seg som Super-Birkebeiner. Det innebærer at han i et og samme kalenderår har klart merket i både Birkebeinerrennet, Birkebeinerløpet og Birkebeinerrittet. Tre ganger har han gjort det. I år blir det ingen Superbirkebeiner-utmerkelse på friskusen.

Spent på forholdene

– Jeg var ikke med verken på rennet i mars eller løpet som gikk i juni. Jeg hadde heller ingen konkrete planer om å delta i rittet på vårparten. Men nå er jeg klar, sier han som har gjort en god treningsjobb gjennom sommeren. Malin har trent en god del med tanke på at han skulle være best mulig forberedt til Offroad Finnmark som var hovedmålet i sommer. Der var han i aksjon på 300-kilometeren. Det er en betydelig kortere distanse som venter mellom Rena og Lillehammer. Kjell Malin har en bestenotering på tre timer og 16 minutter der.

Hvor lang tid forventer du å bruke på de godt og vel ni milene denne gangen?

– Jeg har ikke satt meg verken tid eller plasseringsmål. Det handler først og fremst om å unngå uhell. Det er ingen selvfølge ettersom det er mange som starter og det fort kan skje noe med utstyret. Jeg er litt spent på hvordan traseen blir ettersom det er meldt veldig mye nedbør på fredag. Det er ikke godt å vite hvordan det slår ut. Det kan føre til at det blir vått og gjørmete deler av løypa, sier Malin som nok vil bli en brysom konkurrent i sin klasse.

Spesiell atmosfære

Han legger ikke skjul på at det er en spesiell atmosfære i startområdet i timene før start. Stemningen underveis og det store startfeltet er også med og gjør Birkebeinerrittet til en folkefest selv om rittet i år ikke er fulltegnet. De dyktige arrangørene har allikevel så mange startende at de er det suverent største terrengsykkelrittet i verden. Den erfaringen som Malin har opparbeidet kan bli god å ha når det røyner på som verst. Han kjenner løypa og er flinkere enn de aller fleste i det store startfeltet til å disponere kreftene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no