22. okt
BARENTSSTEVNET: Stappfullt og høylytt i Barentshallen hele helga da 220 svømmere fra Norge, Russland og Finland var i aksjon.
 
Svømmefest på hjemmebane
Kirkenes svømmeklubb fikk festen de ønsket seg

Publisert: 31.jan.2013 13:11
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

220 svømmere fra 25 klubber fra Norge, Russland og Finland. Trespråklig speakertjeneste og bare såvidt plass til alle i hallen. Det kokte og boblet i hallen, og tre av dem som koste seg aller mest var kirkenesjenter som til daglig svømmer i Tromsø.
I#nspirasjon
– Det er deilig å komme hjem og bli servert for en gangs skyld, ler Sara Marjavara og får støtte fra venninnene Nora Daldorff og Runa Pettersen Nesje. Alle de tre hybelboende svømmerne går på Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø, der de trener mer enn de fleste og har høye mål for framtida.
– Det er veldig inspirerende at Norge har blitt en så god svømmenasjon, det gjør at vi ser at det går an, og har lyst til å komme på samme nivå som de aller beste, sier Marjavara.
Tromsøsvømmeren Runar Borgen var også i Kirkenes og hadde med seg en helt fersk norgesrekord i 50 m butterfly. Han slo ikke rekorden sin i Kirkenes, men tok flere medaljer likevel. Jentene har ikke håp om å ta medaljer.
– Akkurat nå er vi ikke med for å vinne. Vi har en periode med veldig mye trening, mye svømming. Fram mot sommeren er målet å klare å kvalifisere seg til NM, så vi legger opp treningen etter det, forteller jentene.

Psykologi

I Tromsø får jentene fra Kirkenes svømmeklubb både topp trening og studiekompentanse. De er i bassenget ni ganger i uka, to timers økter, og merker at de blir bedre.
– Resultatene kommer ikke av seg selv, og de kommer ikke med det samme heller, men vi merker alle stor fremgang, og det er veldig inspirerende, sier Nora Daldorff.
De forteller at det neste store målet er et internasjonalt stevne i Berlin. Der regner de ikke med å ta medaljer, men håper på å komme nær eller forbedre sine egne personlige rekorder.
– Og så er det veldig god erfaring i å være med i så store mesterskap, sier Daldorff.
– Det er mye nyttig å lære. Det er mye psykologi i denne sporten, det er en individuell idrett, man har ikke et lag som trekker en opp, man må klare det selv. Og på et så stort stevne er det mye venting og man må lære seg å utnytte tiden og være på topp når det gjelder. Så vi gleder oss stort til å reise, sier Sara Marjavara.

Stort stevne

Men stevnet i Kirkenes er også stort, i alle fall i lokal målestokk. Så stort at en del øvelser kjøres som cup og man praktiserer hengende start, det vil si at svømmerne får ikke komme opp av vannet før neste start har gått, dette for å spare tid. Trude Pettersen forteller at det er et stort arbeid å få det hele til, men at det er utrolig artig.
– Det var et fantastisk syn å se alle svømmerne på åpninga, de defilerte inn i hallen og måtte stå dobbelt rundt bassenget for å få plass. Vi har fått dommere fra hele fylket, for vi har ikke nok selv, og i tillegg til selve Barentsstevnet, har vi rekruttstevne for de yngste, forteller hun.
Selv om klubben har masse medlemmer, er det ikke så mange av dem å se på resultatlistene.
– Vi er midt i et generasjonsskifte nå, vi har ikke så mange eldre svømmere, men veldig masse unger som kommer etter. Svømmekursene har vært stappfulle og mange av dem fortsetter i klubben, så vi har nok å gjøre, ler hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no