19. okt
TIL OSLO:Bak f.v Even Aleksander Gjernes, Steffen Nicolaisen, Jørgen Persen, Preben K Kristensen, Håvard Noste, Kim Meisfjord, Emil Bekkeli, Benjamin Kivelæ. Foran f.v Andreas I Hansen, Eirik Stenseth, Kristian A Randal, Kabamba, Audun Winter, Audun Bednarczyk. (Begge foto: Tor Sandø).
 
Tar gjerne dugnad og småjobber
Neste års guttelag i Bjørnevatn IL skal til Norway Cup. Ikke er de med bare for å delta heller. - Håpet er å komme lengst mulig, sier guttene fra 13 til 15 år.

Publisert: 10.sep.2014 20:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Totalt har guttelaget et budsjett på 200 000 kroner for å få realisert drømmen om deltakelse i verdens største fotballturnering.

- Vi skal fly ned og bo på hotell og har regnet med at dette vil koste rundt 10 000 kroner per spiller, sier Jan Erik Gjernes, foreldrekontakt for laget.

Ambisjoner

Han sier at det først og fremst er opplevelse og spenning som er hovedmålet for turen til Oslo neste sommer. Men laget har noen sporslige ambisjoner til deltakelsen også.

- Det har de, men samtidig så har vi bestemt oss for å gjøre dette for å gi guttene en opplevelse for livet, sier Gjernes.

Jobben med å skaffe pengene har allerede startet.

- Vi skal ha flaskeinnsamlinger, sier kaptein på laget, Andreas I. Hansen.

- Vi er ute etter alle slags dugnader, lotteri, flaskeinnsamlinger og annet vi kan gjøre for å få inn penger. Vi er ute i god tid. Det er jo ennå over ti måneder til turneringen, men det gjelder å gjøre folk i Bjørnevatn oppmerksomme på at vi kommer til å ta runden med spørsmål om støtte i en eller annen variant. Vi kommer også til å fri til næringslivet om støtte mot synliggjøring. Noe vi har tenkt på er å ordne med gensere der BILs sponsorer vil få plass, sier Gjernes.

Langt samspill

BIL-guttene har spilt sammen i sju år, helt siden førsteklasse, da med Lars Randal og Odne Stunes som trenere. Etter noen år kom Pål Harald Hansen inn. Det er han og Randal som har hatt det sportslige ansvaret for laget de siste sesongene.

- De fortjener virkelig denne utfordringen nå etter alle disse årene, sier Gjernes.

BIL-spillerne er smågutter i år og avsluttet sesongen med 7-3 over Hesseng i Bjørneparken mandag ettermiddag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no