18. okt
KLARE: Både Mikkel Labahå Johansen, Eirik Renna Eilertsen, Jakob Kleven og Aleksander Mikkelsen er klare for å gå Norgescup for KOS. Nå starter sesongen for alvor. (Foto: Tor Sandø).
 
Tar skiene fatt i Norgescupen
KOS-løperne Mikkel Labahå Johansen, Eirik Renna Eilertsen, Aleksander Mikkelsen og Jakob Kleven er Sør-Varangers håp i Norgescupen i år.

Publisert: 31.des.2013 15:23
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Første rennet i Norgescupen går på Sjusjøen kommende helg. 17-åringene Mikkel, Eirik og Aleksander stiller alle på startstreken, mens Jakob står over.

Blant de 50

Totalt består Norgescupen av fire renn. Etter sprint, ti kilometer skøyting og ti kilometer klassisk på Sjusjøen til helgen, blir det renn i Gjøvik, NM/Norgescup i Mo i Rana, før norgescupfinalen går av stabelen på Gålå i mars. Med Jørgen Sæternes Ulvang i Varden i Meråker, Ine Løvlien, Peter Andersen og Krister Aaen Pedersen på Lillehammer, så er det disse fire som er de lokale håpene i kamp om gode norgescupplasseringer denne sesongen. De har satt seg klare mål foran sesongen som nå starter for alvor.

- Man må ha vært blant de 50 beste sammenlagt for å få lov til å gå finalerennet. Det er mitt mål, sier Mikkel.

17-åringen fra Hesseng har slitt med en fotballskade og har ikke fått trent optimalt foran denne sesongen.

- Kjedelig. Nå er fotballskoene lagt på hylla inntil skikarrieren er over, sier han.

Løyper

Mens Mikkel, Aleksander og Jakob bor i Sør-Varanger, har Eirik flyttet til Nordreisa, der han går på skigymnaset.

- Forholdene har vært gode. Det er mer snø der enn her og løypene kjøres som et samarbeid mellom klubb og kommune, sier Eirik.

- Vi har ikke så mye å klage på her heller. Det er mange i klubben som står på for å kjøre løyper og legge forholdene til rette for oss.

- Mitt mål er å ha det skøy, sier Jakob som liker å gå klassisk og de lengste rennene.

- Bli så god som mulig, sier Eirik som er like god i begge stilarter og har en forkjærlighet for lange løp.

- Første mål er finaleplass i Norgescupen, sier Mikkel og Aleksander. Førstnevnte er best på skøyting og i lange løp. Aleksander er sprinter og liker både skøyting og klassisk. Kommende helg blir det sprint i skøyting og ti kilometer i skøyting lørdag og klassisk søndag.

Julesprint

I helgen vant Renna Eilertsen Julesprinten over ti kilometer klassisk i Vadsø med tiden 33,45. Mikkel kom 17 sekunder bak, mens Aleksander kom 23 sekunder bak vinneren.

Av de andre løperne fra Sør-Varanger vant Robin Stegavik (KOS) 12-årsklassen med 9,38 (to kilometer). Ingrid Renna Eilertsen ble nummer tre i jenter 13 år (tre kilometer), med 12,32. Sandnes ILs Thea Regine Våga vant jenter 14 år (tre kilometer) med 10,38. Iver Sildnes Olsen i KOS ble nummer fire i gutter 13 år (tre kilometer med 14,01.

I niårsklassen gikk Tobias Stegavik fra KOS på 6,41 (en kilometer). I tiårsklassen (en kilometer) gikk Gaute Thomassen Kleven fra KOS på 6,07. Askil Våga (Sandnes IL) gikk på 5,06.

Dina Rognmo Johansen fra Sandnes IL vant jenter 12 (to kilometer) med 10,19. I elleveårsklassen (to kilometer) vant Ola Løvlien (KOS) på 9,57, drøye minuttet foran lagkamerat Fredrik Torgersrud-Skogan.

June Rognmo vant kvinner senior (fem kilometer) på 18,34.

I gutter 15 år ble Brage Kleven og Sindre Rognmo Johansen (begge KOS) nummer to og tre med 18,11 og 18,19.

I seniorklassen (ti kilometer) ble Peter Andersen nummer tre med tiden 30,23. Morten Harjo Pettersen fra Vadsø vant med 29,41. Her ble Frode Henninen nummer åtte med 38,55.

Ine Løvlien vant kvinner 19/20 år på 18,41.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no