18. nov
FORBEREDELSER: Martin Knutsen og Kaja Turner demonstrerer teknikker før NNM og NM
 
Terper før medaljejakt
Forrige helg hadde miljøet i Finnmarks taekwondo-klubber samling i Fjellhallen. Gjennom felles øvinger håper klubbene å sikre nye medaljer i høstens mesterskap.

Publisert: 14.sep.2017 17:55
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Formålet var å trene sammen og bygge lagånd før høstens Nord-Norgesmesterskap i oktober og Norgesmesterskapet i november. I alt var 15 deltakere på plass som representerte klubbene fra Sør-Varanger, Alta, Vardø, Lakselv og Båtsfjord.

Lederen i Kirkenes Tae Kwon-do klubb, Jørn Eirik Pedersen, sier at en egen samling for de beste konkurranseutøverne i fylket, styrker sjansene for medaljer i mesterskapene som venter.

– Gjennom å trene sammen coacher vi hverandre, bygger lagånd, hever nivået og høster felles erfaringer. Dette er svært viktig om vi skal ha ambisjoner om å nå langt i høsten som venter oss, sier Pedersen.

Generasjonsskifte

Klubben som til vanlig trener på Hesseng flerbrukssenter, har vært den femte beste i Norge to norgesmesterskap på rad. I dag har klubben rundt 100 aktive medlemmer som trener fast. Lederen forklarer at de har en bra stamme, men at flere har flyttet fra kommunen i høst for å gå på skole.

– Vi kommer derfor til å være opptatt av rekruttering fremover. Nå er sesongen for oss akkurat startet, så selve hovedopptaket er ikke kommet riktig i gang ennå. Men jeg oppfordrer interesserte til å komme uforpliktet innom oss i treningene på Hesseng, vi tar alltid imot nye medlemmer, sier Pedersen.

Pedersen skyter også inn at Kirkenes er vertskap for Finnmarksmesterskapet med ca. 80-90 deltakere i mars/april 2018.

Viktige teknikker

Som treningsinstruktører hadde Team Finnmark hentet inn tidligere medlemmer i Kirkenesklubben Martin Knutsen og Kaja Turner.

Den koreanske kampsporten består av både hånd- og fotteknikker, som det er viktig at idrettsutøverne perfeksjonerer.

– Denne helga har vi særlig fokus på to hovedkonkurranser innen sparring og mønster. Med sparring menes at vi møter hverandre med lett kontakt, og får poeng etter om vi bruker spark eller slag. Mønster går ut på en bestemt rekkefølge av teknikker som må brukes når kampene gjennomføres, forklarer Turner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no