19. okt
SKUDDPREMIE: Geir Enok Thrane, Camilla Bjørklund og Robert H. Flatli fra Neiden og omegn jeger- og fiskerforening vant alle premier for skytingen sin i helgens NM i nordisk trap i Alta.
 
Thrane norgesmester i nordisk trap
Geir Enok Thrane fra Neiden og omegn jeger- og fiskerforening ble i helgen norsk mester i nordisk trap i Alta.

Publisert: 26.jun.2017 14:05
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Skytterne fra Sør-Varanger kom hjem med gode resultater og norgesmester i helgens NN i Nordisk trap i Alta.
Totalt var det 159 deltakere med i mesterskapet. Tolv skyttere fra Neiden og omegn Jeger- og fiskerforening (JFF) deltok i godt skyttervær i Alta og i et godt arrangert norgesmesterskap i Nordisk trap.

- Vi kommer hjem med supre resultater, sier Robert H. Flatli i foreningen.
Jegertrap er en nordisk øvelse, hvor man skyter 125 duer. Avstanden fra standplasser til kastemaskin er bare ti meter og duene går noe saktere gjennom luften. Jegertrap er organisert gjennom Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Norgesmester

Totalt var det satt opp åtte klasser i årets NM i nordisk trap. Norgesmester i klassen for skyttere over 50 år ble Geir Enok Thrane, som nådde milepælen først i går, dagen etter at Norgesmesterskapet i Alta var over. Kampen om gullet var så tett som det kunne blitt og Thrane var bare ett poeng foran sølvvinneren. Trane fikk sterke 143 poeng, med poengrekken 22-24-24-24-25-24. På de neste plassene på seierspallen kom Ole Bjerkeland fra Enebakk og Øyvind Syvertsen fra Nome.

Robert H. Flatli ble nummer tre i V60 og fikk bronsemedalje med 138 poeng. Her ble Geir Guldhaug fra Onsøy først, to poeng foran Flatli, mens Leif Bjerkland fra Eidsberg ble nummer to.
Den yngste deltakeren fra Neiden var Camilla Bjørklund. Skyttertalentet var i finalen i ungdomsklassen og skjøt personlig rekord med 77 poeng. Flere av de øvrige deltakerne fra Neiden og Sør-Varanger fikk premier med seg hjem.

Alta jeger- og fiskerforening arrangerte et flott mesterskap og fikk også en norgesmester. Det var i den eldste klassen, V70, der Knut Saxe Kjeldsberg tok gullet.

Damelag

Neiden og omegn JFF stilte også med et rent damelag.

- Dette er en historisk dag for Øst-Finnmark som skytterregion, ifølge Flatli som også var juryformann under mesterskapet.

Senior menn ble vunnet av Frank Valhovd Andersen fra Skien JFF, mens senior kvinner ble vunnet av Sally Jane Haugland fra Nedre Glomma SSK. I juniorklassene vant Erik Gurholt fra Skien for guttene og Elise Larsen fra Fauske og Sørfold for jentene.Bastian Hagen fra Onsøy vant klassen for ungdom.

Førstepremiene under trap-mesterskapet var på 300 og 600 kroner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no