19. okt
REKRUTTERING: Den halve millionen i NNM-overskudd kommer skirekrutteringen i Sør-Varanger til gode, sier Jarle Olsen (KOS) og Stein Are Ulvang og Jonas Sjøkvist Karlsbakk i SIL. NNM-general Bror Sundstrøm er også godt fornøyd med tallene.
 
Tjente en halv million på skihelg
Nå blir det penger til varmestue og vedlikehold. Men løypemaskin er utelukket.

Publisert: 07.okt.2013 15:21
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Et drøyt halvår etter Nordnorsk mesterskap på ski er regnskapet gjort opp med drøyt 1,2 millioner kroner i inntekter og 743 000 kroner i utgifter. Overskuddet på nærmere 520 000 kroner deles mellom arrangørklubbene Sandnes IL og Kirkenes og Omegn skiklubb (KOS).
– Vi er utrolig glade for et netto overskudd på godt over en halv million kroner. Det er mer enn vi hadde forventet på forhånd, sier NNM-sjef Bror Sundstrøm.

Dugnadsinnsats

Drøyt 200 frivillige stilte opp for NNM-arrangørene i løpet av dagene NNM ble arrangert. Med et enkelt regnestykke kan man si at arbeidsinnsatsen til hver enkelt frivillig bidrar med 2 500 kroner til klubbkassene.
– Uten de frivillige har vi ikke greid å arrangere et så stort mesterskap. Innsatsen fra de frivillige var formidabel. Dette var tidenes beste dugnad, sier Sundstrøm.
Skisporten er inne i en liten bølgedal. Antallet aktive har gått ned.
– Dette svinger. I Alta opplever de en ny topp nå og vi regner med at den vil komme hit også, sier Jarle Olsen i KOS.
– Dette går opp og ned. Etterhvert vil vi nok få effekten av de fine anleggene vi nå har i Kirkenes og på Sandnes, sier Sundstrøm.

Til rekruttering

Både Sandnes IL og KOS planlegger å bruke pengene fra NNM til rekruttering.
KOS skal bruke pengene på skilekanlegget på Skytterhusfjellet.
– Vi har en varmestue på 70 kvadratmeter under planlegging. Den er kostnadsberegnet til mellom 1,4 og 1,5 millioner kroner og er forhåndsgodkjent. Det er nok å bruke penger på i dette anlegget, blant annet med flomlys og få slettere forhold her, sier leder Jarle Olsen i KOS.
I Sandnes er det også de minste som får glede av NNM-pengene.
– Det er klart at drøyt 250 000 kroner vil styrke lagets økonomiske side. Dette er penger som blant annet vil bli brukt til vedlikehold av vårt fantastisk flotte anlegg på Sandnes. Alt til det beste for våre yngre løpere, sier leder Stein Are Ulvang.
Begge skiklubbene er enige om at løypemaskin ikke står på handlelisten.
– En løypemaskin er så dyr at begge klubbene ville knekke nakken dersom vi går til innkjøp av dette. Det er lov å drømme, men det er ingen tvil om at løypemaskin og innkjøp av dette må være en kommunal oppgave, sier Jonas Sjøkvist Karlsbakk i SILs alpinavdeling.

Nye renn

Sandnes IL og KOS får også ros utenfra. Teknisk delegert for årets NNM, Steinar Pettersen, sier i sin sluttrapport at dette er et mesterskap arrangørklubbene skal være stolte av.
– Arrangøren har en arrangørstab som på alle områder er dyktige. Etter min vurdering er arrangøren meget kompetent til å påta seg nye tilsvarende renn som dette og gjennomføre disse på en meget god måte, sier Pettersen.
Speaker Asgeir Moberg har også rost arrangementet og fasilitetene.
– Speakeren hadde knapt sett et anlegg som Sandnes skistadion, der det kun er snakk om hundre meter på en tre-kilometer hvor han ikke kunne se skiløperne. Det er unikt, sier rennsjef Jarle Olsen fra KOS.
Både SIL og KOS er enige om at det ikke må gå alt for lang tid før det igjen kommer et stort mesterskap til Sør-Varanger igjen.
– Siste NNM var i 1997. 16 år imellom er alt for lang tid. Mesterskapene går på omgang mellom Nordland, Troms og Finnmark, og neste gang er det vel Vest-Finnmark sin tur. Vi tar en pause fra store mesterskap nå, men vi er klare for skifest igjen vi, sier Sundstrøm.
– Men større renn må det gå an å arrangere. Et norgescuprenn, Hovedlandsrenn eller et NM eller verdenscup for den del. Utfordringen er infrastrukturen, sier Ulvang i SIL.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no