18. okt
TOPP: Vilde Espeseth på toppen av seierspallen. To ganger var hun på toppen og en gang nest øverst i hennes siste ungdomsmesterskap sist helg. (Foto: privat).
 
To gull og ett sølv til Vilde Espeseth
Tre medaljer - to gull og ett sølv - ble beholdningen for Vilde Espeseth etter helgens Ungdomsmesterskap i badminton.

Publisert: 30.apr.2014 17:07
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Mesterskapet gikk i Sotra arena i Bergen. Nesten 250 spillere deltok. Espeseth var på forhånd favolritt i single og i double i U17-klassen og også en sterk kandidat til mestertittelen i mixdouble.

Det var ikke bare enkelt å slå seg fram for Vilde, men styrke, teknikk og ikke minst vilje gjorde at kirkenesspilleren var klar for alle tre semifinalene søndag formiddag.

Tre finaler

- Det ble etter hvert også klart at det var duket for tre finaler. Utfordringen ble å sørge for hvile og oppladning mellom kampene, sier trener og pappa Aksel Espeseth.

Singlefinalen var først og som så ofte før så var motstander Sophie Owen-Davies fra Pillarguri og Otta. Også i denne turneringen ble det en nervepirrende batalje som ikke var slutt før Vilde slo inn avgjørelsen og vant 23-21 i tredje sett.

- Vilde var svært fornøyd med dette og var også dyktig sliten etterpå.

Vilde og Sophie var også makkere i double, som vanlig. De har vært uslåelige gjennom de siste sesongene og var også favoritter på søndag. De måtte slite litt i semifinalen der det ble nok en tresetter, men var rimelig klar for seier i finalen.

At det skulle bli finaleplass også i mixdouble var ikke like klart, men det skulle vise seg at her var det et nytt kjør på gang. Det ble en svært spennende tresetter også her, men det bar ikke helt i mål for Vilde og makker Torjus Flåtten fra Pillarguri. Paret tapte så knapt som 21-19 i tredje og avgjørende sett.

Dermed ble det to gull og ett sølv til Vilde som har toppet seierspallen i fire av de fem siste ungdomsmesterskapene (og stått nest øverst på det femte).

- Det skal bli vanskelig å kopiere. Dette var uansett det siste ungdomsmesterskapet for Vilde Espeseth, sier Aksel Espeseth. Neste sesong er hun U19-spiller og dermed blir hun for gammel for dette mesterskapet.

Fire med

Kirkenes badmintonklubb deltok forøvrig med fire andre spillere i årets ungdomsmesterskap. Nora Malterud, Anastasia Vasilieva, Ylva Rohde og Ingelin Espeseth gjorde alle så gode de kunne, men kom seg ikke til seierspallen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no