18. okt
DOUBLE-SEREMONI: Sophie Owen-Davies og Vilde Espeseth på topp, Ingelin Espeseth og Cecilie Li på tredje plass. (Foto: Aksel Espeseth)
 
To søstre på double-pallen
Vilde Espeseth gjentok fjorårets single- og doubleseier under junior-NM i badminton. Søsteren Ingelin tok double-bronsen, og var bare ett feilskjær unna søster mot søster i finalen.

Publisert: 23.apr.2015 20:47
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Junior-NM i badminton fant sted i Lillehammer helga som var. Der hadde Kirkenes badmintonklubb med to deltakere: 17-åringene Ingelin og Vilde Espeseth.

Vilde hadde favorittstempel i den kvinnelige single-klassen, etter å ha vunnet tittelen i både single og double under fjorårets junior-NM. Den prestasjonen gjentok hun i år: Hun slo seg igjennom single-turneringen uten noen nevneverdig motstand, ifølge Aksel Espeseth i klubben, og endte med gull også i den kvinnelige double-turneringen.

Nesten søsterfinale

I double-turneringen var det nesten søster mot søster i finalen.

De to søstrene spilte hver sin semifinale med hver in partner. Vilde og hennes makker Sophie Owen-Davies fra Otta kom seg videre etter en spennende kamp.

- Vi hadde håp om at Vilde og Ingelin skulle møtes i double-finalen. Ingelin og makkeren hennes, Cecilie Li fra Haugerud, hadde matchball i sin semifinale, forteller Aksel.

Dessverre ble det stang ut på matchballen, og Ingelin og Cecilie tapte sin semifinale.

Søstrene vant imidlertid finalen og bronsefinalen, og da kom Vilde og Sophie på første plass, og Ingelin og Cecilie på tredje. Det var fornøyelig for Aksel å se begge døtrene på pallen, både som far og trener.

- Det er en stund siden at Kirkenes BK har hatt to deltakere på pallen i ett og samme mesterskap. Vi gratulerer, sier han.

Til landslagssamling

Ingelin endte på femte plass i singleturneringen. Det og bronseplassen var nok til at hun blir med på landslagssamlingen til Norges badmintonforbund om noen uker. Der er selvfølgelig også Vilde invitert, etter to NM-gull to år på rad.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no