19. okt
KLAR: Vilde Espeseth med full konsentrasjon på banen.
Foto: René Lagerwaard
 
To storgull til Vilde på Sotra
Vilde Espeseth hevdet seg i norgeseliten i U23-NM i nærheten av Bergen.

Publisert: 09.okt.2017 15:50
Oppdatert: 09.okt.2017 15:58

– U23-NM er et uoffisielt norgesmesterskap, men betraktes som ganske så viktig av den norske eliten og alle andre spillere som deltar, forteller Aksel Espeseth, far til Vilde Espeseth.

I løpet av turneringa tok 20-åringen gull i både singleklassen for damer, og i dame-double, og bronse i mix-double. Dermed har hun nok et par NM-seire i det som begynner å bli en lang rekke.Men det skjedde ikke uten kamp.

Utfordrende

– Vilde fikk ikke den letteste veien i singleklassen. I kvartfinalen het motstanderen Elisa Wiborg, fra Haugerud BK. For første gang på lang tid måtte Vilde ut i en tresettskamp – og det var svært jevne sett, der Vilde tapte det første settet. Men hun rodde det i land, og semifinalen mot en av de sterkeste utfordrerne, Emilie Hamang fra Bærum, bød ikke på vanskeligheter i det hele tatt, forteller Aksel.

– Dermed var finaleplassen klar, denne gang mot klubbvenninne og treningskompis Thea Johansen. Som forventet gikk dette Vildes vei, skriver han.

Uvanlig partner

I dame-double måtte Vilde klare seg uten den vanlige partneren sin. Hun allierte seg i stedet med 17-årige Sofia Macsali fra Bergen.

– Disse to hadde aldri spilt sammen tidligere og var nok noe famlende innledningsvis, men her var det liv laga og vel så det. Overaskende nok spiller de seg helt frem til finalen. Her stod imidlertid de siste par års store damedoublespillere og ventet. Natalie Syversen og Solvår Flåten Jørgensen fra Moss BK, forteller Aksel.

Moss-jentene vant det første settet, men Vilde og Sofia snudde kampen. Med aggressivt spill vant de komfortabelt til slutt.

Vilde Espeseth vokste opp i Hesseng, og spilte for Kirkenes badmintonklubb fram til hun var 15. Da flyttet hun til Otta for å utvikle badmintonspillet.

 
SINGLEGULL: Vilde Espeseth på toppen av singlepallen. Thea Johansen på andre, .Emilie Hamang og Jenny Rajkumar på tredje.
Foto: Aksel Espeseth
DOUBLE: Vilde Espeseth og partner Sofia Macsali på topp.
Foto: Aksel Espeseth

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no