6. des
I AKSJON: Karina Andreassen fra Kirkenes badmintonklubb i aksjon. (Alle foto: privat).
 
Tøff konkurranse for badmintonspillerne
I helgen var spillere fra Kirkenes badmintonklubb med i en stor turnering i Espoo utenfor Finlands hovedstad, Helsinki.

Publisert: 04.nov.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Totalt samlet turneringen Finnish International Junior Elite 380 deltakere fra U9-U17 med svenske, norske, finske, estiske, russiske og engelske spillere.

Nytt system

Vidar Andreassen var med som reiseleder, sponsor, trøsteminister  og pappa.

- Det ble prøvd ut nytt system, egentlig et gammelt som er hentet frem igjen, fem sett til elleve. Dette blir mer publikumsvennlig og en annen måte å tenke på for spillerne som er vant til å spille til 21, sier han.

I damesingel var det 28 deltakere i U13. Karina Andreassen vant lett første kamp, men møtte førsteseedede Lilli Lauri fra Finland i andre kampen. Her ble det tap i tre sett. Neste kamp ble vunnet etter fem spennende sett. Karina vant i siste sett med 15-14. I neste kamp før kvartfinalen møtte hun Delia Murtazalieva fra Norge og det ble tap. 

- Litt surt  å reise til Finland for å tape for en norsk spiller, sier pappa Andreassen.

Damedouble

I damedouble var det 14 lag i U13. Jentene kom seg til kvartfinalen, men så røk de ut. De spilte da med Delia Murtazalieva fra Norge og Haugerud. I mix var det 20 lag i U13. Spilte med første seedet i singel og herre double, Nadeem Dalvi fra England. De spilte seg frem til kvartfinalen hvor de møtte førsteseedede Oliver Butler og Lisa Curtin fra England i mix. De kjempet tappert og vant et sett, men måtte gi tapt etter fire sett. Fra Norge deltok fem spillere fra Haugerud, en spiller fra Frogner og Karina fra Kirkenes.

- Vi reiste ned som selvstendige klubber, men holdt i lag som en gruppe.  Spiste i lag og heiet på hverandre. Det ble litt vanskelig når Karina og Delia møtte hverandre, da var vi igjen to forskjellige klubber. Vi reiste ned med et eneste mål, nemlig å få matchtrening og få følt på nivået i Europa. I tillegg var det første gang Karina fikk prøvd systemet med å spille fem sett til elleve, sier Andreassen.

Utenlandsk matching

Karina Andreassen fikk prøvd seg i utlandet for første gang (utenom Russland) og det ga mersmak. Karinas russiske trener var også til stede og fikk se flere kamper som hun hadde, en fordel for neste treningsopphold i Russland i desember.

- Både England og Sverige hadde mange deltakere som gikk på egne badmintonskoler  som får spille daglig i skoletiden og på kveldstid. I stor kontrast til tre ganger à halvannen time som hos oss, sier Andreassen

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no