18. okt
I RUTE: Ine Løvlien har gjort en god treningsjobb i sommer og høst og føler hun er i rute til sesongen som innledes på Beitostølen om en måneds tid. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Tøff trening for Ine fra Hesseng
LILLEHAMMER: Ine Løvlien har nå gått inn i sin tøffeste treningsperiode. Hesseng-jenta skal føre mange timer inn i treningsdagboka de neste ukene. En ti dager lang samling på Mallorca står også på programmet for 21-åringen.

Publisert: 06.okt.2016 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

AV: SVEIN HALVOR MOE

- Det har egentlig vært en god treningssommer og høst for mitt vedkommende. Jeg var spent da jeg startet oppkjøringen på hvordan kroppen ville respondere på treningen etter at jeg hadde vært ute en lang periode med virussykdom. Det tar tid for mange å komme tilbake etter å ha blitt angrepet av den lumske sykdommen. For mitt vedkommende har det greit så langt. Forhåpentligvis så har jeg brukt opp sykdom og skadekvoten på ei stund, sier Ine til SVA-sporten.

Satser hardt

Den tidligere KOS-løperen, som fyller 22 år i desember, satser minst like hardt som hun har gjort de siste årene. Motivasjonen for å prestere i langrennssporet er egentlig større enn noen gang. Løvlien er tydelig på at hun ønsker å satse for fullt så lenge hun er i utvikling og har motivasjon til å gjøre den treningsjobben som må til for å ha noen som helst mulighet til å nærme seg de beste. Den beste lokale løperen på jentesiden føler fortsatt at hun har mye ugjort.

Tar tiden til hjelp

- Jeg er ung i seniorsammenheng og har mye å gå på. Det handler mye om å være tålmodighet i denne idretten ettersom det er mye trening som må til før du er på topp fysisk. Både jeg og pappa Geir som er min trener er opptatte av at vi skal ta tiden til hjelp. Vi er bevisste på at det skal være progresjon i treningsarbeidet, sier Ine som flyttet sørover da hun var ferdig på videregående. Det med tanke på å bli en del av et større miljø.

Det skulle vise seg at det var et klokt valg ettersom hun kom inn under Lillehammer skiklubbs vinger. Der fikk hun mulighetene til å trene sammen med noen av landets mest hardtsatsende jenter. Treningsfellesskapet inspirerte Ine som etter hvert fikk plass på team. Den andre sesongen på seniornivå ble ikke som hun så for seg. Det til tross for at hun var i sitt livs form og hadde store ambisjoner da hun rundt juletider måtte kaste inn håndkleet.

Er godt i rute

- Det gikk så tungt at jeg forsto at ikke alt var som det skulle. Jeg fikk tatt prøver og fikk den nedslående beskjeden om at det var påvist at jeg hadde virussykdom. Der og da var det bare å innstille seg på at sesongen var over, sier Ine som var innstilt på å komme tilbake såfremt det lot seg gjøre å få orden på helsa, Mot slutten av vinteren og utover våren ble hun mye bedre. Det førte til at hun kunne begynne å trene forsiktig på vårparten og utover forsommeren.

- Jeg føler at jeg har kommet så langt som det har vært mulig å komme på treningsfronten med det utgangspunktet jeg hadde i vår. Den fysiske formen blir bedre og bedre. Det er ikke så mye som mangler på at jeg er på høyde med fjoråret selv om jeg var sterk på denne tiden i fjor. Jeg er optimistisk med tanke på kommende sesong selv om jeg kom sent i gang med oppkjøringen og jeg var ute av treningsmodus i et halvt års tid, sier Ine som er i flyten om dagen.

Er sitt eget team

Hun synes det går greit å være den eneste løperen på sitt eget lille team. Spesielt så lenge hun har en god støttespiller i pappa Geir som har massevis av kunnskap og er den som kjenner henne best. Han vet hva som må til for at datteren skal være i stand til å gå fortest mulig på ski. De er begge opptatte av at hun må være flink til å lytte til de signalene som kroppen sender ut.

Frem til nå har de aller fleste øktene blitt gjennomført på Lillehammer hvor hun har base. I midten av oktober reiser Ine på en ti dager lang samling på Mallorca. Det har blitt mer og mer vanlig at langrennsløpere vender blikket mot den spanske solkysten på senhøsten. Først og fremst fordi det ofte er vått og kaldt her hjemme på den tiden. Både for inspirasjonen og treningskvaliteten kan det være godt å komme seg utenlands ettersom det er varmt og godt på Mallorca.

- Jeg ser veldig frem til Mallorca-samlingen ettersom det er litt mer lystbetont å trene i varme enn de temperaturene vi har her hjemme. Det tar forhåpentligvis ikke så lang tid før det er skiforhold når jeg er tilbake, sier hun som har planer om å sesongdebutere på Beitostølen om en måneds tid dersom alt fungerer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no