18. okt
 
Tøffe tak for trio i Hovedlandsrennet
– Hovedlandsrennet er egentlig et uforment NM for ungdomsklassene, forteller Stein Lind-Hansen i KOS.

Publisert: 01.mar.2018 15:30
Oppdatert: 01.mar.2018 17:23

Hovedlandsrennet gikk av stabelen fra 23. til 25. februar på Lygna i Oppland.

– Nærmere 1000 løpere fra alle landets skikretser konkurrerte mot hverandre disse dagene, i verdens største skirenn for 15-16-åringer - i regi av Norges Skiforbund på Lygna Skisenter på Hadeland, forteller Stein Lind-Hansen i Kirkenes og Omegn Skiklubb (KOS).

Finnmark Skikrets reiste med en delegasjon bestående av totalt 28 løpere, hvorav 9 var fra Øst-Finnmark. Kyrill-Emil Lind-Hansen, Robin Stegavik og Sivert Samuelsen stilte fra KOS.

– Prestasjon

Det ble ingen medaljer å hente for noen av dem. Men bare å komme seg oppover lista er prestasjon nok, skal man spørre Stein.

– Nivået på de beste løperne fra de enkelte kretser er vanvittig høyt - og det skal mye til å nå helt opp med rundt 300 deltakere i hver klasse i gutteklassene, og i overkant av 200 løpere i hver jenteklasse, skriver han til SVA.

– Bare det å oppleve og delta i noe så svært og finne seg til rette i mylderet av løpere, funksjonærer og publikum er en utfordring.

Kyrill-Emil Lind-Hansen stilte i G15-klassen. Han kom på 73. plass av 309 på 5 kilometer klassisk fredagen, Det var tredje beste av de nordnorske løperne.

– Det lover godt foran det kommende NNM på Mosjøen i midten av mars, mener Stein.

I sprint fristil-prologen ble han nummer 68 av 277. Verken han eller noen av de andre KOS-løperne kom seg videre fra prologen – der måtte man plassere 30 eller høyere.

Robin Stegavik og Sivert Samuelsen var i G16-klassen, og ble henholdsvis nummer 85 og 189 av 266 løpere.

Skader

Robin Stegavik plasserte seg som nummer 80 av 254 på 7,5 kilometers løp. Sivert Samuelsen endte der på 198. plass. Det ligger innenfor forventningene, ifølge Stein.

Stafetten var preget av uhell for hele KOS-trioen. Kyrill og Sivert var på Finnmarks andrelag, men der hadde en ankermann pådratt seg hjernerystelse, og de kunne ikke stille.

– Robin var uttatt på Finnmarks førstelag og gikk andre etappe meget godt – laget lå pent plassert oppe mot 21. plass. Uheldigvis pådro Robin seg et stygt fall og overstrekte en muskel i låret så kraftig at løpet var ødelagt. Han fullførte likevel til veksling og fikk sendt tredjemann ut, forteller Stein.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no