18. okt
REKRUTTERING: Sven Engebretsen håper på stort besøk under FM i ponni i Pasvik på lørdag. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Travløp og Hestens dag
Når det arrangeres travløp til helga markeres også Hestens dag. Da får alle som vil prøve seg med ponnier. - Håper det kommer noen gutter også, sier Sven Engebretsen.

Publisert: 10.sep.2014 14:13
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

- Det er Det Norske Travselskap som står bak Hestens dag, og det er for å få opp interessen for hest i Norge, forteller Sven Engebretsen.

Ponni-FM

Han sier at i tillegg til vanlig travløp, med et foreløpig ukjent antall deltakere, vil det bli arrangert Finnmarksmesterskap i ponnikjøring og aktiviteter for publikum.

- Det blir nok en god del flere ponnier enn vanlig til start, og så blir det mulig for publikum både og ri og få kjøre med ponnier, forteller Engebretsen.

Flere gutter

- Hestens dag er en fin måte å få opp interessen for sporten på, og jeg håper virkelig at det kommer litt flere gutter. Rekruttering er viktig, men nå er det nesten bare jenter som holder på, og mange mener det er en jentesport, men det er jeg ikke enig i. Det er ingen grunn til at ikke gutter kan holde på med hest. Det er krevende både mentalt og fysisk, og like utfordrende for gutter som for jenter, så det er egentlig litt rart at ikke flere gutter er interessert, sier Engebretsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no