18. okt
SJU BRYTERE: Kirkenes Atletklubb stilte en tropp på sju brytiere i Finnmarksmesterskapet. Disse gjorde en meget god figur. (Begge foto: privat).
 
Tre finnmarksmestre og beste klubb
Arianne Must, Anatoly Bogdanov og Edvard Wartiainen Rønning fra Kirkenes Atletklubb ble i helgen finnmarksmestre i bryting. I tillegg fikk de tittelen beste klubb med hjem.

Publisert: 07.des.2016 04:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Mesterskapet ble arrangert i Hammerfest og Kirkenes Atletklubb (KAK) deltok med sju brytere.

Thriller

Arianne Must sin finale i piker 15, 44 kilo, mot Marit Olaussen fra Mehamn ble en thriller.

Kirkenes-bryteren lå først under i første periode med 6-2, men hentet seg mesterlig inn i andre periode og vant til slutt 14-11.

Dette ble verdsatt til stevnets beste kamp og hun ble kåret til beste jente for dette pluss at hun brøt godt i de to ekstrakampene mot større deltakere.

Stina M. Pettersen i piker 12,  60 kilo fikk to kamper pluss to ekstra kamper og fikk gull. Finalen ble veldig jevn og vant til slutt på fall. Så brøt hun to ekstra kamper som gikk mot piker 15 og hun holdt på å vinne også en av disse.

Sølv

I gutter 15, 46 kilo, gikk Kevin Janbut to kamper og vant en og tapte en. Dette ble det sølv av. Kevin brøt veldig bra i sin andre kamp hvor han vant på poeng mot Lars Olaussen fra Mehamn. 1 kamp mot Ian Eriksen tapte han på teknisk fall 12-0. Kampen mot Olaussen var også veldig spennende som gikk i favør av Kevin 14-13.

I gutter 15, 53 kilo, gikk Edvard Wartiainen Rønning tre kamper. Han var overlegen i sin klasse og vant på fall i alle.

I gutter 15, 66 kilo, hadde KAK med Edvin Mikalsen som møtte stevnets beste bryter fra  arrangørklubben og tapte på fall men gjorde god motstand mot en mer erfaren bryter.

Gutter 15, 85 kilo hadde KAK to deltakere som møtte hverandre i to kamper. Det var Odd Erik Hansen og Anatoly Bogdanov. Første kamp endte med fallseier til Anatoly. I andre kamp kom Odd Erik mer med i kampen og klarte å skåre to poeng mens Anatoly som er mer erfaren trakk det lengste strået med sine 14 poeng. Gull og sølv til disse to. Dette ga Kirkenes AK også seier i lagkampen.

50 brytere

Finnmarksmesterskapet i år hadde cirka 50 deltakere fra Mehamn, Vardø, Båtsfjord, Kirkenes og Hammerfest. Sergei Kozhukhov var med som trener og Bjørn Nilsen som dommer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no