18. okt
TREMÅLSSKÅRER: Jørgen Nilsen Jerijärvi hadde tre nettkjenninger i seriepremieren mot ishavsbyen.
 
Tre poeng varmet mest
KIF slo Ishavsbyen 5-2 i seriepremieren.

Publisert: 27.apr.2014 21:46
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Etter å ha fått en lærepenge i effektivitet og temposkifte i torsdagens cupkamp torsdag, så var det et nyladet KIF som gikk i angrep fra start av søndag ettermiddag.

Tidlig ledelse

Jørn Persen skåret etter knappe tre minutter da han fikk ballen servert fra Milos Vucenovic.
1-0-ledelsen skulle imidlertid ikke vare lenge. Mikael Astrup kom på etterskudd og hektet en Ishavsbyen-spiller. Zarko Darmanovic pekte på straffesparket, der keeper Igor Spiridonoiv var sjanseløs. 1-1.
KIF fortsatte å male, var angrepsvillige, dog uten å komme til de store sjansene.
Etter en halvtimes spill ble KIFs gode midtbanespiller, Anatolij Anisimenko, skadet. Han fikk seg et hardt spark bak i leggen og måtte hinke ut. Bjørn-Are Aronsen kom inn og Mikael Astrup ble flyttet litt lenger opp i banen. Det skulle KIF få betalt raskt for. For Mikael kom seg til en sjanse alene med Ishavsby-keeper Ken Arne Moldenæs bare få minutter etter byttet og da gjør ikke den godeste Mikael feil. Og KIF tok igjen ledelsen i sesongens første seriekamp.

Økte

Da hadde ikke Ishavsbyen mye mer å svare mer. Jørgen Nilsen Jerijervi, som jobbet mye og var KIFs beste spiller, skåret sitt første av totalt tre mål rett før lagene skulle gå til pause. Jørgen utnyttet en retur fra keeper og sparket ballen i mål fra kloss hold.
Etter pause var det akkurat som en knapp var slått inn. All innsats var som forsvunnet fra de blå-hvite. Ishavsbyen kom mer til, men en god Igor Spiridonov bakerst forhindret reduseringen.
Den kom likevel, igjen etter slapt forsvarsspill av KIF. Morten Andersen var sist på ballen etter klabb og babb foran keeper. Da sto kampen og vippet en stund.
Men så var det Jørgen Nilsen Jerijärvi igjen da. På overtid skåret han likesågodt to mål. 4-2 etter godt forarbeid av Milos Vucenovic og på 5-2 gjorde han alt selv. Både Vucenovic, Persen og Michael Bernhardsen hadde gode muligheter til nettkjenning, men KIF var godt fornøyd med å servere fem lekkerbiskener for hjemmepublikummet. For Nilsen Jerijärvi smakte hattricket ekstra godt og han kunne ta med seg matchballen hjem.
– Det var utrolig viktig med en god start i den første kampen vår, sier trener Espen Bruer.

Stress

Bruer innrømmer at han så noe nervøst over spillerne sine i dag.

– Ja, vi stresser unødvendig i en periode i andre omgang. Men når vi får til spillet vårt og vekslingene mellom å kombinere med å stå høyt på banen som vi har trent så mye på i vinter, da er vi virkelig gode. I tillegg til de fem vi skårer, har vi fire-fem gode muligheter. Men vi har litt å gå på defensivt. Vi var litt shaky i perioder der bak. Ishavsbyen har raske angripere og bortsett fra ved noen anledninger, klarer vi å demme bra opp. Men poengene smaker utrolig godt. Det er viktig å komme godt i gang, sier Bruer.

I tillegg til tremålsskårer Jørgen Nilsen Jerijärvi, nevner Bruer Milos Vucenovic etter kampen.
– Han var nest sist på tre mål, går i duellene og jobber bra for oss i dag.
Kommende lørdag møter KIF Skjervøy, som sesongåpnet med 0-2 for Tromsø 2 i helgen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no