20. okt
OMSTRIDT: Vegard Ulvang sammen med skitrener Roy Helge Larsen fra Troms. Nå uttaler han seg om astmasaken. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
Ulvang om staver og astmamedisin
FIS-leder Vegard Ulvang har skapt bruduljer siste uka etter nye stavregler og bruk av astmamedisin.

Publisert: 26.nov.2016 06:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Langrennslegenden fikk både konstruktive og knallharde tilbakemeldinger fra verdens beste langrennsløpere etter at de nye stavreglene ble testet ut. Stavene kan ikke overstige 83 prosent av utøverens høyde med skisko på. Dermed blir utøverne målt opp og ned før rennstart.

Kritikk

Petter Northug kalte dette komisk i et intervju med Dagbladet. Heidi Weng synes det blir for mye regler å huske på, Astrid Uhrenholdt Jacobsen var noe mer positiv, mens Martin Johnsrud Sundby forfektet at stakefrie soner er en bedre løsniong for å bevare klassisk langrenn.

- Det er et følsomt tema. Det er snakk om hundre år med historie. Alternativet er å bare ha friteknikk. Det er enten friteknikk og klassisk med diagonalgang eller bare friteknikk. Staking er ikke et alternativ som en framtidig gren. Skifamilien er enige om at dette er en utvikling i en blindgate, sier Ulvang til Dagbladet.

Ulvang sier han var mer mot endring da han var aktiv selv.

Astmamedisin

FIS-lederen fra Kirkenes har også uttalt seg om astmasaken for første gang denne uka.

- Jeg fikk diagnostisert astma mot slutten av sesongen 1993. Jeg var syk, men gikk femmila i Falun-VM og mange konkurranser den neste måneden. Det burde jeg ikke gjort. Derfor gikk jeg på en skikkelig smell. Men det var et sår som grodde og jeg kom meg igjen, sier Ulvang til Dagbladet. Karrieren var ikke over. Han brukte forstøverapparat og ble frisk igjen før neste sesong.

- Jeg tenkte aldri det var kontroversielt, sier han til avisen. Ulvang har stor tillit til norske og svenske legers medisinske og etiske kompetanse.

- Jeg har besøkt svenskenes lege da vi ikke hadde med egen og mange svensker har vært hos oss. Vi er avhengig av å stole på legene.

Ulvang har aldri sett på idrett som helsefarlig.

- Jeg holder meg frisk og trener fortsatt.

Han sier han ikke tar astmamedisin i dag, men registrerer at mange utenlandske konkurrenter ser ut til å glede seg over høstens mørke skyer.

- Vi er god, vi er størst og best. Det er sikkert ikke alle som gråter over at Norge sliter litt med uhyggelig oppmerksomhet. Skadefryd er også en fryd, sier Ulvang som ikke tror dette er resultatet av misunnelse.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no