10. des
SLÅR FRA SEG: Vilde Espeseth gjorde en meget god figur under helgens nasjonale rankingstevne for U19-spillere i badminton.
 
Utilnærmelige Vilde
Ingen var i nærheten av å true Vilde Espeseth fra Kirkenes badmintonklubb i det nasjonale rankingstevnet i U19 i Bergen i helgen.

Publisert: 19.jan.2015 15:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Stevnet viser at hun holder formen inne. Som en av de åtte høyest rankede jentene i landet, så var hessengjenta med i en egen gruppe og spilte i den såkalte Mini Grand Prix.

Gull på gull

Allerede fra første kamp viste Espeseth hvilket nivå som trengtes og hun hadde ingen problemer med å sette sine motstandere ettertrykkelig på plass.

– Seieren var aldri truet, slik at hun søndag kunne trå opp øverst på seierspallen, sier pappa Aksel Espeseth.

Vildes faste doublemakker gjennom flere år hadde skadefravær denne helgen og som erstatter så ble doublen spilt sammen med Frida Sotnes Hamang fra Bærum.

– Det var ingen dårlig erstatter, sier Aksel Espeseth.
Sotnes Hamang er 99-modell, men har sin unge alder til tross vært en av de jentene som har markert seg solid i toppen de siste par årene. Duoen parkerte mer erfarne landslagsjenter og innkasserte førsteplass og gull i double U19.

– Sterkt gjort. Det er bare å bøye seg i hatten, sier pappa og trener Espeseth.

NM for senior

Nå blir det en ukes pause i turneringsprogrammet for begge jentene, før norgesmesterskapet for senior arrangeres neste helg. De fleste av landets seniorer og sterke aldersbestemte spillere gjør seg klar til årets store happening og det blir en spennende helg både for damer og herrer i Mossehallen.

– Vi skal ikke skru opp forventningene. Her er det rimelig åpent og flere kan melde seg på i kampen om kongepokalen. Trekning og seeding vil trolig avgjøre mye, og Vilde er seedet som nummer to i dette mesterskapet, sier Aksel Espeseth.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no