18. okt
 
Vant i sprengkulda i Alta
Hedda Halvari og Kyrill-Emil Lind-Hansen trosset minusgradene og beinet seg fremst i ski-KM i Alta i helga.

Publisert: 01.feb.2018 15:51
Oppdatert: 01.feb.2018 18:03

Sør-Varanger-klubbene tok med seg en drøss skiløpere til kombinert kretsmesterskap og finnmarksmesterskap i Alta i helga. Lørdag og søndag fant rennene sted i både unge og eldre klasser – og det ble noen tøffe skiturer, skal man spørre Stein Lind-Hansen i Kirkenes og Omegn Skiklubb (KOS).

– Kulda var nær ved å forårsake avlysning på søndagen, men rennlederne mente det var forsvarlig. Det var dog tydelig at mange løpere ikke helt behersket den ekstreme kulden. Den var nok forbi kuldegrensen i enkelte partier av løypa, i tillegg til sur vind og snø nedover løypene, forteller han.

Temperaturen på Alta lufthavn ble målt til 12,2 minusgrader på det «varmeste», og 16,8 minusgrader på det kaldeste. Altså ikke trivelige forhold for trikotkledde løpere.

Trosset kulda

Men i J13-klassen sto Hedda Halvari fra Sandnes IL på fellesstarten i et 3,75 kilometer langt fristilløp. I hutreværet klarte hun seg bedre enn de andre fire løperne, og kunne innkassere kretsmesterskapet.

Da hadde hun fra før av tatt sølvmedaljen i kretsmesterskapet i de litt mer ski-vennlige temperaturene dagen før.

Dobbeltseier

Også Kyrill-Emil Lind-Hansen kunne hutrejuble søndag. Da hadde han nemlig to gullmedaljer.

Den ene var i 3 kilometer klassisk lørdag, mot fem andre løpere. Den andre var på den kalde søndagen, i 5 kilometer fristil, mot fire andre.

Det er ikke bare titlene som lokker på kretsmesterskapet, ifølge Lind-Hansen i KOS.

– KM er dessuten uttak for noen klasser foran Holmenkollen-stafetten senere i vinter. Også fin oppkjøring foran kommende Hovedlandsrennet, altså NM, for 15-16 årsklassene som går på Lygna 22. til 25. februar i år.

I tillegg til dette gikk blant annet Altarennet fredag. Her ble Mathea Ulvang Wartiainen og Stella Fiskebeck (KOS) nummer 3 og 6 i J13-14-klassen. Sivert Samuelsen i KOS ble nummer 5 og Kyrill-Emil Lind-Hansen nummer 6 i G15-16. Tobias Stegavik ble nummer 10 og Robin Stegavik ble nummer 12 i G13-14.

De fullstendige resultatene finner du her.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no