18. okt
VANT: John Kristian Dahl var veldig usikker på seieren i Vasaloppet denne gangen. Foto: Ulf Palm
 
Vant Vasaloppet for andre gang
Søndag ble John Kristian Dahl historisk da han vant Vasaloppet for andre gang. – Jeg ble litt rørt og trodde ikke dette skulle gå, sier han til SVT rett etter å ha fått lauvbæren over hodet.

Publisert: 07.mar.2016 12:32
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

– Men jaggu gjorde det det, tilføyde kirkenesgutten, som de siste årene har bodd i Trondheim.

Nå satser den tidligere så gode sprinteren på langløp. Og da han stilte på startstreken for loppet søndag morgen, var det med vissheten om at han var så godt forberedt til kraftanstrengelsen som han kunne være.

Gode forberedelser

– Jeg har holdt meg frisk og skadefri, det har vært bra med snø i Trondheim, og jeg har fått trent meget godt, sier Dahl, glad for at årets store renn ble avsluttet på beste måte.

– Ja, dette er jo som et verdensmesterskap for oss langløpere, så dette endte så godt som det kunne få gjort, sier Dahl til SVA dagen etter gulløpet.

Den etterhvert så sterke langløperen var med i tetgruppen hele veien.
– Et par tissestopp førte til at jeg havnet litt bak, men jeg greide å ta innpå. Det ble gått ganske rolig helt til oppløpet, så til tross for at det var ganske mange lengst framme, så greide jeg å komme meg i gode posisjoner, sier Dahl, som nå går for Team United Bakeries.
Han vant også løpet i 2014 og manøvrerte seg intelligent fram mot slutten også i årets lopp. Norske Christoffer Callesen ledet svært lenge, men noen kilometer før mål var han ferdig. Likevel ble det firedobbelt norsk da Stian Hoelgaard, Anders Mølmen Høst og Øyvind Moen Fjeld tok andre-, tredje- og fjerdeplass.

Sveitsiske Dario Cologna så farlig ut 500 meter fra mål, men han hadde ikke en mulighet mot Dahl og de andre nordmennene og ble nummer fem.

Ski Classics

Vasaloppet er en del av Ski Classics, sammen med La Sgambeda, Jizerska Padesatka, La Diagonela, Marcialonga, Kaiser Maximilian Lauf og Toblach Dobbiaco Cortina. Lørdag 19. mars venter Birkebeinerrennet på hjemmebane, før det avsluttes med Årefjellsloppet i Sverige som det niende og siste langrennet etter påske.

Etter Vasaloppet ledes Ski Classics av Petter Eliassen med 1100 poeng. Tord Asle Gjerdalen har 979 og Johan Kjølstad 775, før Dahl er på fjerdeplass med 771 poeng. Nordmennene dominerer langløpslisten. Første utlending er svenske Daniel Richardson på en niendeplass.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no