18. nov
GLEDER SEG: Anleggsleder Jarle Olsen i KOS gleder seg til at varmestua i skilekanlegget er ferdig.
 
Varmestua byggeklar
KOS håper å ha varmestua klar i skilekanlegget i september.

Publisert: 21.mai.2014 14:51
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Varmestua skal bestå av et stort rom og ett handikamptoalett med vannklosett og vask. Det samlede arealet vil bli på 69 kvadratmeter.
– Målet er å ha et lite hus hvor vi kan gå inn og varme oss, sier Jarle Olsen i Kirkenes og Omegn Skiklubb (KOS), som er anleggsleder med ansvar for byggemelding, gjennomføring, oppfølging, søknad om midler, regnskap og så videre.

Allmenn bruk

Utover bruk til egne skiløpere kan bygget også være åpent under Nissamarsjen, Solrennet, Verigasdilten og skikarusellene.
– Det kan bli aktuelt å ha søndagsåpent om vinteren med kaffe- og vaffelsalg til de som bruker skilekanlegget eller går en tur langs gangveien eller lysløypa. Bruken er ikke endelig definert, men er en videreutvikling av dette fantastiske friluftsområdet, sier Olsen.
Varmestua er finansiert gjennom skiklubbens egne midler, et uavkortet overskudd fra NNM, støtte fra DnB, bolystmidler og spillemidler.
– Tilsammen vil bygget koste 1,4 millioner kroner, hvorav spillemidler utgjør 570 000 kroner, sier Olsen.

– Hvor mye av dette arbeidet skal gjøre som dugnadsinnsats?

– Vi har mange engasjerte voksne i KOS, men denne gang har vi satt dugnadsinnsatsen til et minimum. Det er mange som gjør en strålende innsats for klubben året igjennom, men vi vil ikke slite ut dem, men istedet tilføre klubben noe. Det er nok av eksempler der dugnadsinnsatsen har vært enorm, men hvor foreldrene har vært utbrenmt og sluttet etterpå. Derfor setter vi ut dette arbeidet i stedet for å fri til foreldrene, sier Olsen.

Forskudd

KOS søkte for en måned siden Sør-Varanger kommune om å få forskudd på disse midlene.
– Dette er en framgangsmåte som har vært brukt ved mange anlegg i kommunen. Dersom kommunen er med på dette vil bygget kunne stå klart til høsten. Pengene vil tilbakeføres kommunen straks utbetalingen av spillemidlene foreligger. Vi setter vår lit til at politikerne synes dette er en like god ide som vi synes det er. Vi har ikke økonomi til å ta opp et slikt lån selv, men håper at politikerne vil gi oss denne muligheten. Bruk av nærmiljøet er samfunnsutvikling på sitt beste, mener Olsen.
KOS har også fått en gave fra Ketil Ulvangs minnefond.
– Hvilke prosjekter vi skal bruke disse midlene til er foreløpig ikke bestemt. KOS ønsker at området skal være et aktivitetsområde både sommer og vinter. Liten hoppbakke på seks eller åtte mter, litt mer lys, stor gapahuk, sykkelløype, ball-løkke og utendørst styrketreningspark (også kalt tuftepark) har vært aktuelle tiltak som har vært oppe til diskusjon. Her trenger vi trolig hjelp fra andre lag og forening. En slik park i tilknytning til løypetrase og gangvei ville vært kult og virkelig bidratt til uorganisert trening, sier Olsen.

Samarbeid

Anleggslederen sier at de også har tenkt på en sambruk med sykehuset som bygges ikke mange stavtakene fra skilekanlegget.
– Med sykehus på andre siden av veien må vi jo ha et friskhus. Her kan man komme og bli frisk. Området i og rundt skilekanlegget er flott til rekreasjon. Kanskje kan sykehuset ha utlånsski til barn som er pårørende eller pasienter. Her kan man koble ut de vanskelige tingene knyttet til sykdom i nær familie. Kanskje kan vi og Nye Kirkenes sykehus finne på noe i fellesskap, sier Olsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no