22. okt
JULEVARME: Til jul skjal KOS ha varmestua si i skileikanlegget klar, sier anleggsleder Jarle Olsen i skiklubben.
 
Varmestua er klar til jul
Den nye varmestua til KOS vil være klar til juleavslutningen, Marsipanstafetten. Skiklubben har planene klare for å gjøre Skilekanlegget til et område for flere idretter.

Publisert: 22.okt.2014 15:29
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Medlemmene i Kirkenes og omegn skiklubb (KOS) jobber dugnad to ganger i uka nå for å få varmestua ferdig til jul.

– Det vil nok gå halvannen måned før den står klar til bruk, sier Jarle Olsen, som er anleggsleder og ansvarlig for ide, planlegging og finansiering for anleggsprosjektene i KOS.

Dugnad

Den 70 kvadratmeter store varmestua vil være et viktig sted der de 50-60 skiungene til KOS og de andre brukerne av skilekanlegget kan få seg et sted å varme seg mellom skitreningen. Skiklubben bruker 1,4 millioner kroner på prosjektet. Sør-Varanger kommune forskutterte tippemidlene til KOS, noe som var nøkkelen for å komme i gang med varmestua nå.

– Hadde de ikke gjort det måtte vi ha ventet med dette prosjektet i tre år. Selve reisingen av bygget har vi fått andre til å gjøre. Vi vil ikke drepe medlemmene våre helt med dugnadsjobbing, sier Olsen.

– Dere har veldig mange prosjekter på gang. Hvordan er dugnadsånden i klubben?

– Mange har bein i flere idretter. Det forplikter også for oss. Det er ingen problemer med å få folk til å stille på dugnad for klubben, men det er et tegn i tiden at dugnadsånden var større før, sier Olsen.
I tillegg til det store varmerommet, vil stua også romme et handikap-toalett.

– Varmestua blir liggende midt i smørøyet for all aktivitet i dette området. Vi gleder oss til å ta stua i bruk, sier Olsen.
Den driftige skiklubben tenker ikke bare på skilekanlegget på Skytterhusfjellet for skiløpere. Klubben har planene klare for hoppanlegg og kuleløype. Til og med en fotballøkke og en tuftepark med apparat med styrketrening utendørs skal KOS finne plass til, dersom planene deres går igjennom.

– Vi vil ha god aktivitet i dette området både sommer og vinter, sier Olsen.
Hans oppgave er blant annet å søke penger.

– Vi søker penger gjennom nærmiljømidlene med søknadsfrist før jul og tildeling i mai. Byggingen tar til tidligst sommeren eller høsten 2015, sier Olsen.
Nå søker KOS om femmer balløkke til 200 000 kroner, hoppbakke med kritisk punkt på seks meter til 150 000 og kulebakke til 110 000.

– Maksimalt er dette 460 000 kroner. Maksimalt kan vi få halvparten i tippemidler. Vi må da finansiere 230 000 kroner med andre midler. Dette finansieres blant annet gjennom midler mottatt fra Ketil Ulvangs minnefond. All finansiering er ikke hundre prosent på plass. Vi vil søke kommunen om støtte på 30 000 kroner. Utfallet vil avgjøre hvilke anlegg som blir realisert i denne omgang, sier Olsen.

Samlingspunkt

Når alle planer er realisert kan tilbud om gapahuk, varmestue, gang- og sykkelvei og vinteraktiviteter som skilekanlegg, hoppbakke og lysløyper og sommeraktiviteter som fotballøkke, hinderløype for barn, hinderløype på sykkel (mindre tiltak på sikt) og tuftepark i samarbeid med andre aktører (på litt sikt) være i anlegget.

– Hele området vil være et samlingspunkt for hele familien med tilbud til alle generasjoner og alle årstider. En viktig møteplass for de som liker å være ute uansett årstid, sier Olsen.
Vinteren har så smått meldt sin ankomst. Nå håper Olsen og de andre i KOS på mer snø og fine forhold.

– I fjor hadde medlemmene våre en enorm dugnadsinnsats. Med løypelegging har vi gjort et samfunnsregnskap som viser at vi har cirka 60 000 kroner for ett år med en dugnadspris på 200 kroner. Vi forstår at det ikke er mye støtte å få fra kommunen. Derfor er vår treårige avtale med Kirkenes bil om lån av ATV og tråkkemaskin mer enn gull verdt, sier Olsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no