19. okt
JA: Vegard Ulvang er veldig positiv til Oslo OL i 2022. (Arkivfoto: Rune Hagen).
 
Vegard sier ja til Oslo-OL
De som er positive til Oslo-OL i 2022 har slitt i motvind. Nå har de fått drahjelp fra Vegard Ulvang.

Publisert: 16.sep.2014 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Ulvang var ifølge Dagbladet på et internt idrettsseminar og snakket om hvorfor det er så viktig for Norge å skaffe seg vinterlekene om åtte år. Det har vært mange ja-folk som lenge har håpet at den gamle skikongen i rollen som internasjonal langrennsjef skulle fronte OL-debatten fra talerstolen, men Vegard har kviet seg for å si noe offentlig.

Symbolverdi

Esten O-Sæther i Dagbladet sier i en kommentar at få har sterkere symbolverdi som OL-tilhenger enn Vegard Ulvang.

- Det er han nettopp fordi han fortsatt er dypt skuffet over hvordan styret i Norges idrettsforbund for seks år siden avsluttet Tromsøs forsøk på å få vinterlekene, skriver Sæther.

Han mener Ulvangs forhistorie er perfekt i hvilken som helst lanseringskampanje av nasjonal vinteridrett.

- Det var jo han som våget å stå opp blant de aktive rett i forkant av Lillehammer-OL 1994 med tydelig kritikk av de verdiene som den gangen preget den internasjonale olympiske komite (IOC). Ulvangs opprør truet i noen dager med å stoppe hele arrangementet før det var kommet i gang. En dypt fornærmet IOC-president Juan Samaranch, som allerede følte seg lite velkommen i Norge, innkalte til et ekstraordinært styremøte med avlysning som eneste punkt på programmet. Først da daværende Lillehammer-sjef Gerhard Heiberg fikk med statsminister Gro Harlem Brundtland og Kong Harald til å løse floken, snudde denne pikante striden.

Vegard fikk møte IOC-presidenten på hans suite på Lillehammer Hotell og de ble enige om å være uenige.

- Slik kunne den sterkt IOC-kritiske Vegard Ulvang avlegge den olympiske eden på vegne av utøverne med visshet om at hans flengende kritikk av bevegelsen var blitt hørt.

Positiv

Nå er Ulvang mer positiv.

- Jeg kan ikke lenger bruke argumentene mine fra 1994 mot IOC, sa Ulvang på seminaret og gikk igjennom alle de endringene av den olympiske bevegelsen som gjør at han nå; uavhengig av sitt ulønnete verv som internasjonal langrennssjef, har fått tilbake en grunnleggende tro på OL som en viktig global møteplass.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no