20. okt
FØRSTE GANG: Vera Korshunov (2 1/2) fikk sin første sykkeltur på høstens første sykkelkarusell. Bak kommer Nicklas Paulsen (3), som har vært med på alle sykkelkarusellene så langt i år.
 
Veras aller første sykkeltur
Høstens første sykkelkarusell ble også sykkeldebuten til to og et halvt år gamle Vera Korshunov og flere smårollinger.

Publisert: 30.aug.2014 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Det var først og fremst de unge som trosset det småfuktige været, men det ble bare bittelitt regn da årets fjerde, og høstens første sykkelkarusell gikk ved Førstevann.
Været var likevel nok til å skremme vekk noen deltakere: Kristian Espeland, leder av Kirkenes cykleklubb, er vant til at det møter 40-70 stykker, og denne gangen kom det 41.

– Oppmøtet er bra uansett. Om det bare kommer fem, synes vi fremdeles det er bra, så lenge noen har det gøy, konstaterer han.

Og gøy var det, skal man spørre alle barna som deltok. For barna utgjorde hovedvekten av deltakerne, noe som var veldig synlig inne på kafeen på JFF-hytta ved Førstevann.
For noen ble onsdagens sykkelkarusell den aller første sykkelturen. To og et halvt år gamle Vera Korshunov var godt hjulpet av både støttehjul og pappa Sergei, men hun stortrivdes på sykkelen som hun hadde arvet av storesøster.

– Dette var et koselig opplegg, syntes Sergei.

Drevne syklister

Folk som meldte seg på kunne selv velge hvor langt de syklet. Noen tok både én og to turer bort til brua ved Andrevann, mens andre hadde mulighet til lengre sykkelturer.
Martin Kaasen-Myrstad og Aksel Ojala, begge fire år, hadde syklet til brua sammen med Martins pappa. Pappa Thor Martin er veldig glad for sykkelklubbens opplegg.
Martin har vært på alle sykkelkarusellene både i år og i fjor, mens Aksel har vært på et par i fjor. Begge er drevne syklister, og er gjerne med på å sykle til barnehagen.

– Det går så fort, utbrøt Martin mens han satt med en bolle i hånda etter fullført karusellrunde.

Alle får medalje

Dette året er det premie til alle som deltar på sykkelkarusellen. I fjor var det premie for de som hadde vært mest, men sykkelklubben løsnet litt på kravene for å få medalje. Da blir det en del medaljer å dele ut.

– Førsteprioritet for oss er at folk kommer på karusellene. Jeg tror det er 120-130 forskjellige som møter opp på de forskjellige karusellene, selv om det ikke er alle som møter hver gang, sier Espeland.

Klubben har fremdeles en klassekonkurranse der skoleklasser konkurrerer om å få mobilisert flest mulig elever på sykkelkarusellene.
Ellers holder karusellene seg slik de har vært. Kirkenes Cykleklubb startet opp i 2012, og satte i gang med sykkelkarusellene i fjor, så de har ikke rukket å gjøre så veldig mye mer.
Espeland har heller ikke noe imot at det er mest barn som kommer på karusellene, selv om det er noen lengre sykkelløyper som kan tas av deltakerne.

– De voksne som vil, kan absolutt komme! Alle er velkomne, selv om vi kaller det en karusell, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no