19. okt
POPULÆRT: Orientering i sentrumsgatene ble en suksess da Kirkenes skole arrangerte orienteringsløp i forbindelse med Verdens orienteringsdag onsdag.
 
Verdens orienteringsdag: - Ungene storkoste seg
Med flere ulike løyper og med spesiallagde kart ble orienteringsgleden vekket til liv hos elevene ved Kirkenes skole onsdag.

Publisert: 28.mai.2017 11:43
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

Det var onsdag duket for verdens orienteringsdag. Verden over ble det arrangert ulike former for orienteringsløp. Målet er å gi flest mulig barn og unge i hele verden spennende og inspirerende orienteringsopplevelser.

-En stor suksess

Kirkenes skole hadde hengt seg, og med god hjelp fra Kirkenes orienteringsklubb kunne flere barn og unge onsdag drive byorientering i Kirkenes sentrum.

-Ungene storkoste seg, og vi voksne synes det var et veldig bra opplegg. Flere av ungene hang seg også på orienteringsgruppa i KIF sitt opplegg på kvelden, så det var en stor suksess, sier lærer ved Kirkenes skole Preben Hagen Olsen.

Det var i høst skolen ble gjort oppmerksom på arrangementet. De bestemte seg for å delta, og fikk etter hvert god hjelp fra orienteringsgruppa. Spesiallagde kart ble tegnet opp, og gjort klare for ulike løyper til barn og unge fra 1. klasse til 10.klasse. Totalt var det om lag 300 elever i aksjon.

Elevene overrasket

Gymlærer Preben Hagen Olsen innrømmer imidlertid at skolen helst ønsket å la ungene være ute i naturen. Årets enorme snømengde satte en stopper for det. Da ble alternativet byen. ¨

Og gymlæreren var tydelig imponert over elevene sine.

-Elevene klarte overraskende bra å håndtere og forstå kartene. Nesten alle fullførte alle løypene for deres klassetrinn, sier han engasjert.

Oppfordrer andre

Gymlæreren er ikke i tvil om at skolen vil bli med også neste år. Han mener flere bør benytte seg av sjansen.

- Håper det blir en årlig begivenhet. Samtidig gir det oss gode muligheter til å bruke orientering videre, for vi sitter igjen med mange kart som vi kan bruke i undervisningen, sier han og oppfordrer andre skoler i kommunen til å henge seg på neste år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no