18. okt
KJENNEMERKE: Hoppbakkene på Sandnes er synlig på lang avstand. Nå lever de på ubestemt tid. (Arkivfoto)
 
Vil fremdeles rive hoppbakkene
Barentshallene har sett seg nødt til å nedprioritere rivingen av hoppbakkene på Sandnes. De har ventet lenge på prisoverslag.

Publisert: 12.jan.2015 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

I fjor vinter bestemte styret i Barentshallene at de skulle rive hoppbakkene på Sandnes. Anlegget er verken i bruk og er i særdeles dårlig stand. Planen var å få sjekket kostnadene i løpet av vinteren og vårparten i fjor, slik at de kunne rives sist sommer.

Nå er det vinter igjen, og hoppbakkene står fremdeles som et kjennemerke på Sandnes. Barentshallene-leder Audun Andersen forteller at intensjonen fremdeles er å rive dem. Det er bare ikke noe de har hastverk med. Rivingen ble nedprioritert, siden bakkene ikke er i bruk, og de ikke ser noen umiddelbar fare med dem.

- Vi har tatt kontakt med et selskap for å få kostnadsoverslag på en slik riving, og for å få gjennomgått anlegget. Vi tok kontakt med dem i sommer, men har ikke fått svar ennå, sier Andersen.

Barentshallene trenger kostnadsoverslaget før de kan gå til administrasjonen og få midler til riving. Andersen medgir at de ikke har noen tidsplan akkurat nå.

- Det er ikke voldsomt prekært, annet enn at det står ubrukt, sier han.

Sikkerhet

En del av grunnen til riveplanene er at anlegget kan være usikkert å gå på, om noen begir seg opp dit. Men så langt ser ikke Andersen på det som noen umiddelbar fare.

- Vi må sannsynligvis opp til våren for å se om vi må sikre området med gjerde, sier han. På spørsmål om hvorfor det ikke gjøres nå på vinteren, viser han til litt kapasitetsproblemer.

- Men det er noe vi vurderer fortløpende. Fra før av har vi tatt bort en del stiger, så det skal være vanskelig å komme seg opp på anlegget, sier han.

Falle sammen

Andersen har heller ingen umiddelbar bekymring for at anlegget skal falle sammen.

- Nei, men det hadde vært greit å få avklart tilstanden og kostnaden på eventuell riving. Vi har ikke kunnskaper om denne typen struktur internt, så da må vi hyre inn noen for å få en slik vurdering. Det er en del av det som skal gjøres av selskapene som vi har kontaktet, sier Barentshallene-lederen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no