18. okt
PLANER: Daglig leder Audun Andersen i Barentshallene har store planer for Kirkenes stadion. (Arkivfoto: Håvard Mækelæ).
 
Vil gjøre ferdig rehab av Kirkenes stadion
Barentshallenes foretaksstyre legger i sitt budsjett framlegg for 2017 fram en finansieringsplan for ferdigstillelse av rehabiliteringsprosjektet for Kirkenes stadion i samarbeid med Kirkenes skole.

Publisert: 20.nov.2016 09:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

I et brev til Sør-Varanger kommune sier foretaksstyret at det har oppstått et uklart skille mellom områdene etter at skolen sto ferdig og stadion ble oppgradert med nytt gress.

Mer aktivitet

Barentshallene ønsker med siste rehabiliteringstrinn ved Kirkenes stadion å utvikle hele området til mer uteaktivitet for kommunens befolkning.

- En av de største utfordringene i dagens samfunn er mangel på uorganisert hverdagsaktivitet og for mye stillesitting. Det er et overordnet mål for kommunen at befolkningen og spesielt barn og unge får en mer aktiv hverdag. Bedre fysisk og psykisk overskudd som følge av aktivitet er viktig, ikke bare for den enkeltes opplevelse av glede, velvære og mestring, men også i form av en samlet helsegevinst for samfunnet, heter det i brevet fra foretaksstyret som daglig leder Audun Andersen har utarbeidet.

Kirkenes ungdomsskole har meldt inn et behov for uteareal for sine elever som i dag er henvist til parkeringsplass som uteomårde om en ser bort fra Kirkenes stadion. Anleggets beliggenhet er svært sentrumsnært og er en naturlig samlingsplass for hele bykjernen på dag- og ettermiddagstid.

Barentshallene har fortsatt planer om videre oppgradering av stadionområdet med løpebaner, hoppegrop, basketstativ og små baner i det som er nevnt som trinn tre i stadionprosjektet.

- Dette tiltaket har ikke vært med de senere år i budsjettbehandlingene og vi legger dette på ny fram for behandling i investeringsbudsjettet for 2017, skriver Andersen.

Tiltakene

Tiltak 1 er friidrettsdekke med lengde grop; løpebaner og lengdegrop med tartandekke har blitt spilt inn av skolen i begrenset omfang, men også lag og foreninger har meldt inn ønske om en full banelengde rundt stadion. Det utarbeides to alternativer hvor en løsning er fem baner med 100 meter og en løsning blir fem baner med 100 meter og to baner med 400 meter. Nettoutgift; fra 1,277 til 2,324 millioner kroner.

Tiltak 2 er femmer kunstgressbane. I fotballsesongen er trykket på Kirkenes stadion stort både i forhold til trening, men også kamper gjør sitt til at en liten avlastningsbane tvinger seg fram. Denne femmerbanen vil også være friareal for ungdomsskolen til ulike aktiviteter både under kroppsøvingsundervisning, men også i friminutt. Nettoutgift; 178 500 kroner.

Tiltak 3 er basketområdet. Enkle mobile basketkurver er tenkt benyttet på eksisterende asfalt og er et mindre tiltak til bruk for skolen, men også den uorganiserte aktiviteten på ettermiddagstid. Nettoutgift; 38 687 kroner.

Tiltak 4 er aktivitetsområder. Dette er fastapparagter med gummiasfalt, bmx- og skateramper. Her er planlagt et område med fastapparater lignende «Tuftepark»/«parkourområde», med gummiasfalt hvor barn og unge kan utfolde seg både på dag- og ettermiddagstid. Område for bmx- og skateaktivitet er tenkt et enkelt område mot Klavenesgate med mobile anlegg hvor barn og unge som faller litt utenfor de tradisjonelle idrettene kan skape et miljø og tilholdssted for skating og bmx-sykler. Nettoutgift 502 040 kroner.

Den totale prosjektsum (med medverdiavgift og spillemidler) blir på mellom 3,675 og 5.357 millioner kroner. Netto investeringsutgift (med merverdiavgift og spillemidler) blir på mellom 1,993 og 3,044 millioner kroner. Alt etter hvilke planer de går for under det første tiltaket.

Nå er det opp til politikerne under budsjettbehandlingen 16. desember om de går for Barentshallenes ambisiøse planer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no