18. okt
GULL: Vilde Espeseth var godt fornøyd da gullet ble sikret i helgens junior-NM. (Foto: privat).
 
Vilde er Norges beste
Til tross for et knalltøft ungdomsmesterskap i beina, ble Vilde Espeseth norgesmester for U19 siste helg.

Publisert: 06.mai.2014 12:20
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

To gull og ett sølv ble status under forrige helgs ungdomsmesterskap. Helgen etter var det klart for U19-NM på Frogner i Sørum kommune.

Ifølge pappa Aksel var datteren sliten i forkant av helgens norgesmesterskap. Men med vinneregenskaper og stålvilje kommer man langt.

Tøft

Men helt uten tøff motstand var hun ikke. I kvartfinalen vant hun første sett og motstanderen hadde matchball i andre sett. Da våknet Vilde og sleit seg videre til semifinalen med 27-25 i tredje sett.

I semifinalen mot topp rankede Elisa Wiborg fra Oslo så ble det 2-0 til Espeseth og finaleplass. Som flere hadde spådd så var det igjen rivalen og doublemakkeren Sophie Owen-Davies fra Pillarguri og Otta som var klar til innsats. Vilde hadde denne gangen gjort hjemmeleksene sine og var soleklar med 21-11 i første sett. Så skulle det likevel bli en viss spenning med tap i andre sett før spikeren ble skikkelig plugga i siste sett der motstanderen fikk kun tretten poeng.

Gull til Vilde i single og double sto for tur.

Finaleplassen i double var allerede klar. Vilde og Sophie var ikke truet i semifinalen og også i finalen var de to svært overbevisende. Gull til Vilde også i double og dobbelt junior-mester.

Ingelin Espeseth deltok også i dette mesterskapet. Ingelin har klatret jevnt og trutt på rankinglistene gjennom sesongen og er nå klar for top-ti igjen. En respektabel niendeplass både i single og i double i junior-NM lover godt.

God sesong

Dette var den siste store turneringa i en sesong som har vært stor for Kirkenes Badmintonklubb. Vilde skal nå som en avslutning på en landslagssamling i slutten av mai. Så begynner hardkjøret med grunntrening gjennom sommeren før alle landslagsspillerne skal gjennom nåløyet igjen i begynnelsen av august.

Sannsynligvis er Vilde på landslaget også neste sesong, da i sin siste periode som aldersbestemt spiller, U19.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no