20. okt
VINTERGNISTEN: Vilde Espeseth på en turnering tidligere i år.
 
Vilde med på nederlandsk klubbspill
Badminton-esset fra Hesseng har fått en snarvei inn i europeisk klubbspill, etter å ha flyttet til Kristiansand.

Publisert: 18.sep.2017 13:52
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Vilde Sagbakken Espeseth fra Hesseng har utmerket seg på den norske badmintonscenen. Nyligst gjorde hun rent bord i norgesranking-kampene i Kristiansand i helga. Aksel Espeseth i Kirkenes badmintonklubb forteller at hun vant alle fem singelkampene sine i senior-elite-kategorien.

- Det var veldig gøy. Formen var bedre enn forventet etter sommerferien, sier Vilde.

Nå spiller imidlertid den 19 år gamle Hesseng-jenta for Kristiansand. Hun har flyttet dit for å studere på universitet, og da fikk hun samtidig sjansen til å hive seg med i en større klubb. Og iblant får hun bli en del av noe enda større.

Æresdivisjonen

I løpet av sesongen får nemlig Vilde spille i den såkalte æresdivisjonen, altså toppdivisjonen i nederlandsk badminton. Hun er med den nederlandske toppklubben Roosterse flere helger i år. Klubben befinner seg to timers kjøring unna Amsterdam, på grensa til Belgia.

- Det er klubben til treneren min i Kristiansand, og dermed fikk jeg sjansen til å være med. Så langt har jeg spilt én helg der, og jeg skal kommende helg også, forteller Vilde.

I Nederland får hun spille mot mer erfarne, nederlandske spillere - og noen fra resten av Europa. Avstandene er korte i fastlands-Europa, og tettere befolkning blir fort til høyere spillernivå.

- Motstanden der er selvfølgelig bedre enn i Norge, mener Vilde.

Spillet i Nederland er mest for treningens skyld, og påvirker ikke rankingen hennes i Europa. Hun har imidlertid noe å jobbe mot: Etter hvert vil de fem dårligste og de fem beste i Nederland-spillet gå inn i finalerunder.

Smakebiten på europeisk spill trekker ikke tenåringen permanent ut av Norge helt ennå. Hun vil fokusere på studier og trening i Kristiansand først.

Tøft for Karina

Karina Elisabeth Andreassen blir snart 13, og spilte i U17-klassen i Kristiansand i helga. Det vil si, for ungdom opp til 17 år. Tolvåringen fikk dermed en del kamper mot mye mer erfarne 16-åringer.

Det gikk som det måtte, og Karina kom seg ikke videre i noen av turneringene. Men ifølge klubbleder Vidar Andreassen var det verdt det for å få prøvd seg mot tøffe motstandere.

- Hun fikk sett på teknikken til de eldre spillerne. Blant annet møtte hun den som er først på rankingen i U17. Det var også den beste kampen hennes spillemessig, sier han.

Fra før av er det kjent at Karina ble tatt ut som en av de åtte U15-spillere som representerer Norge i Danish Junior Cup og Denmark Junior 2017. Det er flere turneringer og treninger som finner sted over en uke fra 13. til 22. oktober.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no