18. okt
TØFT: Vilde Espeseth stiger på verdensrankingen og fikk god matching under proffstevnet i Dublin sist helg. Vilde slo godt fra seg. (Foto: Mark Phelan).
 
Vilde mot proffene
Det var Vilde Espeseth mot proffene da hun konkurrerte i en stor turnering i Irlands hovedstad, Dublin, siste helg.

Publisert: 17.nov.2016 17:19
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Landslagsspiller Vilde Espeseth fra Kirkenes badmintonklubb møtte de profesjonelle da hun deltok sammen med landslaget på kvalifisering til European Mixed Team Championship (EMTC) og var i gruppe med Irland, Østerrike og Ungarn.

Eneste singlespiller

Som Norges eneste singlespiller på kvinnesiden fikk Vilde også oppgaven med å tukte verdenstoppene fra Irland og Østerrike, men til tross for hederlig innsats så ble det tap i disse to første kampene. Ikke mindre vanskelig skulle det bli mot Ungarn, men her gikk Vilde ut temmelig respektløst og ledet hele 7-1 i første sett. Vilde tapte 24-26 17-21 i en velspilt kamp.

- Den ungarske motstanderen har spilt tretten internasjonale turneringer før dette EM, og var dermed en klar forhåndsfavoritt, men Vilde overrasket nok flere da hun etter gjennomgående godt spill presset Agnes Korosi ut i forlengelse i første sett. Det ble en thriller som like gjerne kunne ha gått i norsk favør, sier trener og pappa Aksel Espeseth.

Nummer tre

Norge ble nummer tre i denne gruppa på fire nasjoner, og går dermed ikke videre til den store finalen i Slovenia på ettervinteren.

For Vilde blir det førstkommende helg Norwegian International i Sandefjord der hun igjen skal opp mot gode spillere og sanke poeng til en stadig stigende kurve på verdensrankingen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no