20. okt
PALLTOPP: Igjen gikk Vilde Espeseth til toppen av pallen etter sin tredje strake U23-tittel. (Begge foto: privat).
 
Vilde ubestridt mester
Vilde Espeseth fra Kirkenes badmintonklubb tok i helgen sin tredje strake U23-tittel, bare 18 år gammel.

Publisert: 13.okt.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Den unge jenta fra Hesseng måtte gi jernet i både kvartfinalen og semifinalen hvor hun ble presset av Kristine Haakonseth (Sandefjord) og Emilie Sotnes Hamang (Bærum).

Ingen svakhet

I finalen fikk pipen en annen lyd. Espeseth viste ingen tegn til svakhet og dominerte finalen mot Anne Klyve (Asker). Hun kunne juble for sitt tredje gull med stillingen 21-8 21-16.

Sist helg så ble norgesmesterskapet for U23 arrangert på Frogner i Sørum kommune, selvsagt med hele norgeseliten på plass. Vilde hadde rikelig med ambisjoner om å klatre helt til topps på pallen.

Badmintontalentet var ikke helt sikker på hvordan dette skulle gå; oppladning med en ukes tung forkjølelse er ikke akkurat det optimale. Men etter et rimelig enkelt puljespill som topp-seedet bar det ut i sluttspill der ho virkelig fikk lønn for strevet med grunnleggende trening og ditto kondisjon. Kvartfinalen punkterte motstanderen halvveis ut i andre sett og i en tett semifinale kom det meste på plass etter hvert. Dermed var det klart for finaleplass igjen mot hurtige Anne Klyve. Det ble aldri spennende. Vilde var knusende overlegen og vant komfortabelt med sterke sifre.

Tredjeplass i double

I damedouble var ikke forventningene til Espeseth like store som i single. Det gikk ikke helt til topps, men en tredjeplass og bronse lar seg høre.

Om knappe to uker kommer Vilde til Kirkenes og Barents Open, før kursen settes mot Ungarn og Budapest der hun skal ut i en stor internasjonal turnering.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no