19. okt
VINNER: Vilde Espeseth vant NM, men fikk seg en god leksjon i EM.
 
Vilde vinner i et sett
Vilde Espeseth fra Kirkenes badmintonklubb var suveren under helgens juniornorgesmesterskap og vant uten å avgi et eneste sett.

Publisert: 27.apr.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Junior-NM ble arrangert i Stavanger sist helg og med Brodd BK som teknisk arrangør.

– Det ble et på alle måter perfekt gjennomført mesterskap, sier badmintontrener Aksel Espeseth fra Kirkenes badmintonklubb.

Det aller meste av Norges junior-elite stilte til start og gjennom mange og harde kamper fra fredag til søndag kunne man kåre årtes juniormestere både i single, double og mixdouble på søndag formiddag.

Innfridde favorittstempel

Kirkenes BK hadde en deltaker med, nemlig Vilde Espeseth, skyhøy favoritt i single. Og hun innfridde. For tredje år på rad så kunne ho klatre helt til topps på pallen og motta sin fortjente gullmedalje og tilhørende blomster. Vilde gikk suverent gjennom turneringa uten å avgi et eneste sett. Som hun har gjort det gjennom hele sesongen uansett senior eller aldersbestemt.

Så suveren er hessengjenta at trenere fra de andre involverte klubbene sier det slik at «Vilde er rett og slett for sterk og gjør heller nesten ikke feil.» I finalen møtte hun sin motstander fra senior-NM tidligere i vinter, Marlene Wåland fra Kristiansand BK. Som i NM senior, så var det også denne gangen stor forskjell på gjennomførelsen til de to spillerne og Vilde gikk da seirende ut av courten og kunne innta toppen av podiet, med 21-12/21-15.

Stipend

Norges badmintonforbund verdsetter også prestasjonen, i den grad at de under lørdagens bankett tildelte Vilde en honnør for hennes prestasjoner gjennom sesongen med å tildele henne et stipend på kr 5000.

Også i double så det lenge ut for å bli en ren plankekjøring for Vilde og hennes makker Sophie Owen-Davies fra Pillarguri BK (Otta). Men i finalen kom de litt for seint i mål og tapte knepent i en spennende tresetter.
Skal man oppsummere sesongen for Vilde, så er hun tredobbelt norgesmester. I U23, i senior- NM og nå da også i junior-NM. Bedre kan det knapt bli.

Utslått i EM

Vilde Espeseths EM-deltakelse er over. Hun spilte tirsdag ettermiddag mot den ukrainske storspilleren Mariya Ulitina, som er ranket som nummer 55 i verden. Vilde tapte første sett klart. Andre sett ledet hun det meste av, både 11-5 og 15-10, før hun gjorde noen feil på de avgjørende ballene. Ukraineren vant 2-0 og dermed var Espeseth ute av seniormesterskapet, som går i Frankrike.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no