8. des
LOSSET: En av de 44 modulene som kom til Kirkenes lørdag.
 
Sykehusdeler snart ute på veien
Siden lørdag har det blitt losset store, tunge moduler som skal settes sammen og bli det nye sykehuset. Etter planen er de ut på E6 tirsdag kveld. Se bildene fra lossingen i galleriet til høyre.

Publisert: 02.mai.2016 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

– Planen er å kjøre dem opp til sykehustomta om natta, sier Jan Köpke i PM-Shipping, som har stått for transporten av modulene fra Sør-Tyskland til Kirkenes.

Les også: Nye Kirkenes sykehus: Fylkeslegen også bekymret

Han sier at de venter på godkjennelse fra Statens Vegvesen, og at de må flytte på og ta bort saker som står for nært veien noen steder før de kan sette i gang.

– Etter planen starter vi tirsdag kveld og kjører fem til ti moduler hver natt, alt ettersom hvor vanskelig det blir, sier Köpke.

Les også: Her kommer de første delene av det nye sykehuset

Det er totalt 300 moduler som skal leveres til det nye sykehuset. Det er ferdighusprodusenten Cadolto som bygger modulene, og de blir sendt med skip fra Antwerpen til Kirkenes. Skipet som kom til Kirkenes lørdag hadde 44 moduler og noen konteinere med seg. Senere denne uka kommer et nytt skip med 23 moduler. Størrelsene er litt forskjellige og vekta varierer fra 15 tonn til nesten 50 tonn.

– Det er svære saker og imponerende å se på når de laster dem på bilene og plasserer dem på kaia, sier Anton Romanov i Henriksen Shipping Service, som er agent for det tyske shippingselskapet.

Les også: Nye Kirkenes sykehus på vei fra Tyskland

Modulene heises ut av skipet, plasseres på trailer og blir deretter heist på plass på kaia. Modulene er nummerert og må stå i rett rekkefølge slik at det ikke blir rot når de så skal kjøres i riktig rekkefølge til sykehustomta. Det er selskapet Vestkran som kjører kraner og trailere, men det tyske shippingselskapet som har ansvar for at alt kommer fram helt og i orden.

– Det er mange som er involvert i jobben, vi har leid inn Kirkenes Transportsentral for å hjelpe til, Byggmakker har levert trebjelker til å sette modulene på og Kimek demonterer porten, sier Romanov.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no