5. des
Ukomplett: Søknaden om driftskonsesjon fra Sydvaranger AS er enda ikke startet. Her fra sepverket til selskapet.
 
Ukomplett søknad
Sydvaranger Eiendom AS søkte om ny gruvekonsesjon 5. mai hos Direktoratet for mineralforvaltning. DMF har etterspurt ytterligere informasjon før saksbehandlingen kan starte.

Publisert: 28.sep.2017 16:46
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Dermed kan det drøye et stykke ut i 2018 før det eventuelt blir ny drift i gruva. Direktoratet for mineralforvaltning med Bergmesteren for Svalbard (DMF) venter fremdeles på dokumentasjon fra selskapet, før saksbehandlingen og høringsrunder i søknaden starter opp.

Siste status i saken er opplyst til SVA den 27. september gjennom rådgiver, Gunn Kristin Haukdal, i direktoratet.
Behandlingstiden for søknader om driftskonsesjon er normalt 4-6 måneder fra en søknad anses å være komplett, men kan påvirkes av forhold som kommer frem i høringsuttalelser og som krever ytterligere avklaringer, forklarer Haukdal til SVA.

TIDLIGST FØRSTE KVARTAL 2018
Ved inngangen til oktober betyr dette kan selskapet tidligst kan regne med å ha en godkjenning klar fra direktoratet til første kvartal 2018. Etter mineralloven § 43 kreves driftskonsesjon fra DMF ved samlet uttak på mer enn 10.000 kubikkmeter masse.

Dokumentasjonen skal inneholde dokumentasjon på utvinningsrett, status etter plan- og bygningsloven, kompetanse, forslag til fremdriftsplan og økonomisk sikkerhet.

For tiltak i Finnmark er det i tillegg krav om at søker i rimelig utstrekning fremskaffer opplysninger om berørte samiske interesser.

HØRINGSRUNDER
Haukdal forklarer til SVA at i henhold til forvaltningsloven skal saken belyses så godt som mulig før vedtak fattes.

Alle søknader om driftskonsesjon inklusive driftsplan legges ut til høring. Høringsparter er i hovedsak grunneier(e), tilgrensende naboer, brukere av området, kommune, relevante offentlige myndigheter og lignende

I saker som gjelder Finnmark, skal i tillegg Fylkesmannen, Sametinget og distriktsstyret for reindriften få anledning til å uttale seg. Høringsfristen er vanligvis 4-6 uker, opplyses Haukdal til SVA.

5 MÅNEDER SIDEN SØKNAD
Styreleder i Sydvaranger AS og kontaktperson i Sydvaranger Eiendom AS, Peter Steiness Larsen, var ikke tilgjengelig for en kommentar torsdag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no